Kedvenc helyek

Kiosztották a Fonogram-díjakat

Tegnap este tartották meg az ország legnívósabb könnyűzenei eseményét, a Fonogram-díj-átadót, ahol idén 19 kategóriában osztották ki a legjobb albumért vagy hangfelvételért járó szakmai díjakat.
Kevés olyan szakma és közönség által is ismert és elismert rendezvény van, mint a minden évben megrendezésre kerülő Fonogram-díj-átadó, amit idén a RaM Colosseum színháztermében tartott meg a MAHASZ, azaz a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége. Idén 19 kategóriában jelöltek öt-öt esélyes előadót vagy zenekart, akik közül végül egy öttagú szakmai zsűri díjazta a végső nyerteseket.  
 
Az este folyamán Krúbi, az új hullámmal érkező rapper és hiphopfenegyerek két díjat is bezsebelhetett, köztük az „év felfedezettje” és az „év hazai hiphop vagy rap albuma vagy hangfelvétele” elismerést is. A Margaret Island vihette haza a „legjobb hazai pop-rock album vagy hangfelvételért” járó szobrocskát, de az Ozone Mama is jeleskedett a „lejobb hazai hard rock vagy metal album” nyerteseként. Életműdíjat Lerch István Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző kapott, szakmai életműdíjjal pedig Göczey Zsuzsát jutalmazták. A további nyertesek listája elérhető ITT.  
 
(fonogram.hu) 
2019.04.05
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.