A cannes-i filmfesztiválra készülhet el az új Tarantino-mozi

Hollywood aranykorában járunk, 1969 Los Angelesében. Egy egykori tévésztár, aki low budget westernekkel vált híressé (Leonardo DiCaprio) és a kaszkadőre (Brad Pitt) megpróbálnak nevet szerezni maguknak az álomgyárban és persze az álomvárosban, de az odáig vezető út meglehetősen kacifántos.
Először csak annyit tudtunk a filmről, hogy Tarantino a hírhedt Manson gyilkosságokról tervezett filmet készíteni. A producere ismét Harwey Weinstein lett volna, csakhogy kirobbant a botrány, és a Weinstein Company pillanatok alatt összedőlt. Licitháború indult a Volt egyszer egy Hollywoodért, melyet végül a Sony nyert. A jó hírű forgatókönyvre sorra özönleni kezdtek a nagyobbnál nagyobb sztárok: talán nem túlzás azt mondani, hogy egyetlen korábbi Tarantino-film sem mutatott még fel ennyi nagy nevet, pedig a azoknak sincs miért szégyenkezniük. 
 
A forgatást végül tavaly júniusban kezdték meg Los Angelesben, és egészen novemberig tartott, ami egy nem CGI központú film esetében meglehetősen hosszú idő. Eközben kisebb bonyodalmat okozott, hogy a mellékszerepre szerződtetett Burt Reynolds (aki DiCaprio filmbéli karakterét ihlette) épp a forgatás idején hunyt el, de még időben tudták őt helyettesíteni a beugró Bruce Dernnel. Jelenleg Quentin Tarantino azon dolgozik gőzerővel, hogy a májusban startoló Cannes-i Filmfesztiválra elkészüljön a film. 
 
(Hazai bemutató: augusztus 8.) 
 
2019.04.08
|
(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.