Megérkezett a Star Wars IX. szinkronizált előzetese

Egy legenda folytatása, a harmadik trilógia vége, a Skywalker-saga zárófejezete, filmtörténeti pillanat. Minderre azonban még december 19-ig várnunk kell, ekkor érkezik ugyanis a mozikba a Star Wars: The Rise of the Skywalker (Skywalker kora) című film. Az első szinkronizált előzetes mától érhető el.

 
A film eredeti rendezője Colin Trevorrow lett volna, de a Jurassic World direktora végül kreatív nézeteltérések miatt távozott az általa jegyzett sztorival együtt, lévén a története nem volt összeegyeztethető a Rian Johnson által írt középső epizóddal. A beugró végül az a J.J. Abrams lett, aki pár éve Az ébredő Erővel sikerrel hozta vissza a franchise-t. Az ő biztos sikerérzékére most szükség is van, ugyanis a Disney utolsó SW mozija, a Solo csalódást keltő eredményt hozott a kasszáknál. 
 
A stáb a londoni Pinewoodban kezdte a forgatást még tavaly nyáron, és sokat forgattak Jordániában is. Mivel a sztorit eredetileg Carrie Fisher karakterére, Leiára építették volna, a színésznő halála alaposan felforgatta a terveket. A Disney-nél érzékelték, hogy a rajongók nem szeretnének egy digitálisan teremtett Leia hercegnőt viszontlátni, így végül beérték annyival, hogy néhány fennmaradt, eddig nem látott felvételt használnak majd róla Az ébredő Erőből és Az utolsó Jedikből. 
 
A régi karaktereknek azonban nem kell teljesen búcsút intenünk: Mark Hamill is leszerződött a filmhez, valamint Billy Dee Williams is visszatér Lando Calrissianként, de az igazi bombameglepetés az volt, hogy a film főgonosza ismét a Császár, vagyis Ian McDiarmid lesz, akiről mindenki azt hitte, hogy meghalt A Jedi visszatérben. 
 
(Hazai bemutató: december 19.) 
2019.04.29
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.