Erdő a stadionban

Klagenfurt, 2019. szeptember-október
Egy nagyméretű installáció felállítását tervezik idén ősszel Klagenfurtban, ami egy olyan világ képét vetíti a nézők elé, amiben a fákat – akárcsak a kihalás közelében lévő állatfajokat az állatkertben – csak az erre kijelölt helyeken, például használaton kívüli futballstadionokban láthatnak majd az emberek.
A disztópikus installáció ötlete Klaud Littmann műgyűjtő és kurátor fejéből pattant ki, akit Max Peintner osztrák művész és építész ’70. és ’71 között készült rajzai inspiráltak. Az erdőért – A természet véget nem érő attrakciója című projekt keretében a Wörthersee Stadiont változtatják majd egy közép-európai erdő replikájává, 299 ültetett fával. 
 
Littmann több mint harminc éve találkozott először Peintner – aki 1986-ban képviselte Ausztriát a Velencei Biennálén – rajzaival, majd éveken keresztül nem tudta elengedni az ötletet, hogy a valóságban is megalkossák azt. Amikor kiderült, hogy a 2008-as Eb-re készült Wörthersee stadion az év jelentős részében kihasználatlanul áll, úgy gondolta, az tökéletes hely lehet az installáció megvalósítására.  
 
(The Art Newspaper) 
2019.05.09
|


Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.