Gourmet Fesztivál 2019

Budapest, Millenáris, május 16 - 19.
A Millenárison 9. alkalommal megtartott fesztivál nemcsak hazánk gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de a térség legjelentősebb gasztroeseményévé is vált, amelyre külföldről is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli és a sör adja.
Paprika és sercli
 
Idén május 16. és 19. között foglalja el a Millenárist az OTP Gourmet Fesztivál, ahol a kiemelt alapanyagok változatos ihletforrásként jelennek majd meg több mint 50 kiállító étterem tányérjain: a paprika ugyanúgy előkerülhet fűszerként, mint zöldségként; klasszikus magyar ételekben és komoly képzelőerőről tanúskodó új fogásokban is – ahogy a sercli is többféle alakot ölthet a kenyérfagylalttól a csak formájában kenyérszerű morzsákig, de lesznek olyanok is, akik a sört is beépítik majd ételeikbe. A séfek mellett pékek, cukrászok és a street food legjobbjai is megmutatják, mitől igazán egyediek. Az összesen több mint 200 fogás között természetesen a különböző diéták szerint étkezők és ételérzékenységgel élők is bőven találnak kedvükre való ételeket.  
 
Nemzetközi vacsorák és bemutatók 
 
A Gourmet fesztiválra idén már nemcsak a közép-európai régióból érkeznek vendégséfek, de Moszkvából és Szöulból is. Exkluzív, külön foglalható vacsorát ad a jelenleg legizgalmasabb osztrák séfnek tartott, saját két Michelin-csillagos éttermét irányító Konstantin Filippou, akinek tányérjain a stájer és a görög konyha alapanyagai keverednek. Bemutatkozik a moszkvai Twins Garden konyháját vivő orosz ikerpár, akikkel a többi között kürtcsiga és kamcsatkai rák is érkezik, és autentikus koreai ebédet ad több mint tíz évig érlelt, védjegyszerű osztriga- és szójaszószaival a szöuli Michelin-csillagos Lee Jong Kuk. Mellettük a gasztroszínpadra áll még Bledar Kola, a tiranai Mullixhiu étterem Nomában edződött séfje és a burgenlandi Gut Purbach konyháját irányító, belsőségrajongó Max Stiegl is.
 
Olasz pezsgő, sör és bor 
 
A Gourmet Fesztiválon debütál a legnívósabb nem champagne-i klasszikus pezsgők között számon tartott, trentói Ferrari pincészet. A látogatók az olasz pezsgőház szakembere segítségével ismerkedhetnek meg a legjobb tételekkel egy mesterkurzuson, és az italokhoz egy újabb exkluzív ebédet főz Széll Tamás és Szulló Szabina, az idén saját éttermével is újra Michelin-csillagot szerző séfpáros. A fesztivál harmadik kiemelt témája a sör, amit nemcsak egy átfogó magyar kézművessör-felhozatal, de klasszikus cseh és belga sörök is megjelenítenek a fesztiválon – természetesen a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és prémium pálinkafőzdék mellett. Idén egyedi meglepetéssel is készül a Staropramen márka a jó ízek és a cseh sörök szerelmeseinek. 
 
Sztárséfek a bogrács mellett 
 
Az idei év újdonsága az egyik kiemelt alapanyaghoz kapcsolódó Paprika Pop Up helyszín, ahol a fesztivál három napján három ismert séf bográcsos ételkészítését lehet testközelből végigkövetni.  
 
És ami lesz még... 
 
Workshopok, kóstolók és külön programok a gyerekeknek, akiket három különböző gyerekhelyszínen vár játszóház és olyan ingyenes programok, amelyeken a nemzetek kenyereivel vagy a cukrászok munkájával ismerkedhetnek. A rendezvényre való belépés ráadásul 14 éves korig ingyenes. 
 
 
2019.05.10
|
(13 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.