Így készült a John Wick: 3. felvonás – Parabellum

Számítógépes trükkorgia helyett old school kaszkadőrmutatványok garmadája: ez a John Wick-recept, ami két filmben már tökéletesen működött, és úgy fest, az alkotók harmadjára sem kívántak változtatni ezen, pusztán csak még inkább felpörgették az egészet.

Kapcsolódó cikkek

10. A forgatás előtt Keanu Reeves négy hónapon át edzett a szerepre, annyi különféle akciójelenetben kellett helyt állnia. Nemcsak több harcművészeti stílusban kellett közelharcot vívnia, pisztollyal lövöldöznie és lovagolnia, de motoros üldözésben is részt kellett vennie, és egy kutyával is együtt dolgoznia, szóval bőven volt dolga. 
 
9. Az alkotók szerint Keanu Reeves rengeteg ötlettel járult hozzá a filmhez, minden korábbinál intenzívebben vett részt az alkotói folyamatban, szóval már-már társrendezőnek tekinthető. 
 
8. A film új szereplője a bérgyilkost alakító Halle Berry, akit a rendező azzal próbált elriasztani, hogy több hónapnyi kőkemény, fájdalmas, a határait feszegető edzés vár majd rá, de a színésznőt nemhogy taszította, inkább vonzotta a gondolat, hogy részt vehet ilyesmiben. 
 
7. Berry – bár játszott már pár akciófilmben – még soha egyetlen szerepére sem készült olyan keményen, mint erre. Van olyan jelenete, amiben 12 fickóval küzd egyszerre. A felkészülés során ugyan megsérült párszor, de számára nem volt elfogadható opció, hogy feladja a dolgot. 
 
6. Az Oscar-díjas Anjelica Huston azért is csatlakozott a filmhez, mivel nagy rajongója Keanu Reevesnek a Mátrix-filmek óta. Ő alakítja Wick legkorábbi mentorát. 
 
5. Míg az első két filmben a közelharcok nagy része egy az egy ellen történt, ezúttal változtattak a recepten: a legtöbb akciójelenetben a hős egyszerre több ellenféllel küzd, ami rengeteget bonyolított a koreográfián, de pont az volt a cél, hogy még komplexebb legyen. 
 
4. A John Wick-filmek kötelező kelléke, hogy nem sok vágással operálnak az akciójelenetek között. Mindez csak azért lehetséges, mert Keanu Reeves saját maga végzi a kaszkadőrjeleneteit, így a kamera mindig, minden helyzetben mutatni tudja őt. Ezen az sem változtatott, hogy a színész már 54 éves. 
 
3. A két legnehezebben megvalósítható akciójelenet egy gyors sebességű lovas üldözés volt New York utcáin, valamint egy hatalmas bunyó egy üveggalériában, ahol a rengeteg tükröződés alaposan megnehezítette a stáb dolgát. 
 
2. Nemcsak embereket, kutyákat is kellett képezni a filmhez, amit ugyanolyan körültekintéssel végeztek, mint amikor emberekkel dolgoztak. Halle Berrynek öt különböző kutyával kellett együttműködnie, és rengeteget dolgoztak (heti 4x3 órát) azon, hogy a színésznő és az állatok összhangba kerüljenek. 
 
1. A film vizuális oldalának egyik legfőbb eleme volt, hogy a kamera folyamatosan mozgásban legyen, ezzel is lendületet biztosítva a történéseknek. 
 
 
2019.05.13
|
(16 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.