„Kicsit úgy éreztem magam, mintha a ruha ellopná a lelkem” - Ryan Reynolds

A világ egyik legnépszerűbb színésze egy animált, sárga és pöttöm karakter bőrébe bújt, hogy része lehessen a Pokémon világának. Ryan Reynolds nemcsak a hangját adta a karakternek, hanem motion capture technológiával valóban ő alakította a szerepet.
Mennyire voltál képben a Pokémon világával és Pikachu detektívvel, mielőtt szerződtél a filmhez? 
 
Nem mondanám, hogy részletekbe menően ismertem volna, de természetesen én is hallottam már a Pokémonról, mert… nem lakom atombunkerben. Világhírű, nehéz lett volna nem hallani róla. Jó kis iskola volt a film elkészítése, de élveztem. 
 
Mit gondolsz, miért épp most jött el az ideje egy élőszereplős Pokémon-filmnek? 
 
Egyszerűen azért, mert mostanra érett meg ahhoz a technika, hogy jól meg tudják csinálni. Nem sok realizmus van a Pokémon világában. Gyerekkori hősöket, mesebeli teremtményeket viszünk a vászonra úgy, hogy realisztikusnak tűnjenek, ami piszkosul nehéz. Ezt nem csinálod meg, csak akkor, ha tudod, hogy kifogástalanul fog kinézni. Az volt a lényeg, hogy a Pokémon univerzum úgy nézzen ki a vásznon, hogy azt nézve úgy érezzük, ha felé nyúlunk, akkor valami valódit találunk, hozzájuk tudunk érni. Tudom, hogy ezért senki nem adna Nobel-díjat, de én mégis, ha tudnék, mivel elképesztő munka van mögötte.  
 
Úgy tudom, a filmnél fontos volt, hogy ne csak a hardcore fanokhoz szóljon, hanem azokhoz is, akik először találkoznak a Pokémon világával.  
 
Egy ennyire népszerű és szeretett franchise esetében a lényeg szerintem az, hogy megtaláljuk, miért is szerettek bele az emberek annak idején. Ha ezzel nem törődünk, biztosan elbaltázzuk. Azonban ha sikerül megtalálni, akkor rögtön nemcsak a rajongókhoz, hanem egy ennél jóval szélesebb réteghez tudsz szólni. A Pokémon - Pikachu, a detektíven pont olyan jól fognak szórakozni azok, akik régóta imádják ezt a világot, mint azok, akik most találkoznak vele először. Univerzális témákkal foglalkozik, mint a szeretet, a veszteség, a remény és a család. Van benne egy krimis vonal, ami kapásból berántja az embereket, az pedig csak a bónusz, hogy mindez egy őrülten vad világban játszódik.  
 
Hogyan írnád le Pikachu detektív karakterét? 
 
Eléggé olyan a hangja, mint Ryan Reynoldsnak. Türelmetlen kis figura, nagyon-nagyon jó humorral és robbanékony természettel. Szuperek a megérzései, de ezt bármelyik jó detektív elmondhatja magáról. Jó emberismerő és megfigyelő.  
 
Mennyiben voltál hatással a figura végső változatára? 
 
Imádtam Robbal (Rob Letterman, a film rendezője – a ford.) együtt dolgozni, úgy hiszem, az ő fantáziájára nagy szükség volt e színes világ megteremtésében. Robnak víziója volt, és ezt meg is tudta valósítani. Szuper volt a forgatás vele, Justice Smith-szel és persze Kathryn Newtonnal. Szinte olyan volt, mintha egy család lennénk. 
 
Elmesélnéd, milyen volt a munkád Justice-szal a forgatáson? 
 
Voltam kint a forgatáson, mert úgy éreztem, hasznos lehet, ha megismerjük egymást egy kicsit, és kialakul kettőnk között valamiféle kémia. Ha ez nincs, vakon dolgoztam volna a szinkronstúdióban. Így legalább volt lehetőségünk megismerni egymás játékát és stílusát, ami hasznos volt, mert a pár nap után elkezdtünk külön dolgozni. Magamra öltöttem a motion capture ruhát, és onnan kezdve egyedül voltam a játékommal a stúdióban, ő meg a díszletekben dolgozott.  
 
És hogy érezted magad a motion capture ruhában? 
 
Egyszer már volt rajtam ilyen, de nem ilyen mértékben, és nem ilyen minden részletre figyelően használták. Kicsit úgy éreztem magam, mintha a ruha ellopná a lelkem, és átcsempészné Pikachu detektívbe. Még a legkisebb arcmozgásaimat is rögzítették, aztán viszontláthattam őket Pikachun, ami, valljuk be, egy elég bizarr szituáció.  
 
Tulu/InterCom
2019.05.13
|
(6 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
22:50
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
22:55
Halálfutam: A pokol tüze
amerikai akciófilm, 2012
23:00
Machete
amerikai akciófilm, 2010
23:05
Egy utolsó üzlet
finn film, 2018
23:05
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.