Kedvenc helyek

Pápai Joci nem jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Tegnap este rendezték meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál 2019-es első elődöntőjét, ahol tizenhét ország – köztük Magyarország is –, versenyzett azért, hogy bejusson a nívós dalpárbaj döntőjébe. Idén Pápai Joci képviselte a hazai könnyűzenét, aki sajnos nem jutott tovább a fináléba.
Most szombaton rendezik meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, aminek helyszíne idén az izraeli Tel-Aviv. Itt zajlott le az első elődöntő tegnap este, ahol az első körben tíz ország képviselője jutott tovább a nagy fináléba. A hazai A Dal verseny 2019-es győztese Pápai Joci volt, aki idén Magyarországot képviselhette az Eurovízión Az én apám című dalával, de sajnos a zsűri és a nézők szavazata kevés volt ahhoz, hogy bejusson a legjobb tízbe, ezzel megszakítva a 2009 óta tartó hagyományt, amikor is mindig ott voltunk a döntőben. A bejutott országok között van Görögország, Fehéroroszország, Szerbia, Ciprus, Észtország, Csehország, Ausztrália, Izland, San Marino és Szlovénia. A következő elődöntőt csütörtökön tartják, akkor alakul majd ki a döntő végleges mezőnye.
 

 
(eurovision.tv)  
2019.05.15
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.