Gyerekprogramok a héten

május 23 - 29.
Gyereknap környékén természetesen minden a gyerekekről szól! Rengeteg ünnepség, buli, mulatozás, játék és mesés program várja a legkisebbeket szerte a városban.
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház 
www.kult13.hu 
május 26-án 14h: 
Ravaszdi mester – Tárgybábos mese 
 
Ravaszdi mester, a suszter, faluról, falura jár. Mindenki ismeri nyájas modoráról és éles eszéről. Fütyörészve kalapálja ki a cipőket, ragasztja meg a sarukat, tapasztja meg a bőrsurranókat. Varázslatos ujjai alatt megelevenednek a tárgyak, életre kel minden, ami a keze ügyébe kerül! Jegyár: 1350-1850 Ft. Ajánlott korosztály: 3+.  
 
május 27-én 10h: 
Cseresznyevirág – a Batyu Színház játéka 
 
Mi lesz, ha az ecset megpördül az ujjaink között? A papírt elhagyva életre kel minden, amire gondolunk. Mesénkben így lesz a dacos flamingó zöld színű, így kap pettyeket a párducmacskusz kölyök és így találkozhat Cseresznyevirág királylány a bátor Bodzavirág királyfival. Fessünk együtt, színezzük ki a világot! Jegyár: 1350-1850 Ft. Ajánlott korosztály: 4+.  
 
Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
május 26-án 9h: 
Piknik 
 
Egy nap a szabadban jó társaságban, barátokkal, családdal. Pokrócon elheveredés, fűre lépés, padokon napozás, madármegfigyelés, növényhatározás, koncerthallgatás, közös alkotás. A piknikkosarakról és az azokba rejtett finom falatokról a NUANCE gondoskodik. A piknikre, koncertekre, gyerek workshopra a belépés díjtalan. A virágkoszorú workshopokra jegyek válthatók 1000 Ft-ért a barabasvilla.hu oldalon.  
 
Béke tér 
www.kult13.hu
május 25-én 10–18h: 
Kerület Születésnapi Program – Gyermeknapi forgatag 
 
Lesz óriás csúszda, akadálypályás légvár, arcfestés és lufihajtogatás. Az egész családot szórakoztatja majd a minigolf, és óriás fa játékok, aki pedig szusszanni szeretne egyet kétféle kézműves foglalkozáson is részt vehet. A legügyesebbeknek pedig ki kell jutniuk a téren felállított szabadulós szobából. Ingyenes!
 
Csaba Ház - Rákoscsabai Közösségi Ház 
www.vigyazomh.hu
május 25-én 13–19h: 
Miénk a tér – Családi délután 
 
Rákoscsabai iskolák és művészeti csoportok fellépései, Kíváncsi Katica gyerekkoncert, állati jó bemutató, lovaskocsikázás, kézműves alkotóműhely, légvár, arcfestés, csillámtetoválás várja a családokat. Ingyenes!  
 
Fény Utcai Piac 
www.facebook.com
május 25-én 10–13h: 
Gyereknap a Fény Utcai Piacon 
 
Arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogató bohóc, kézműves alkotóház, zöldségszobrászat, zenés előadás és gyermek bűvész show várja az érdeklődőket. Ingyenes!  
 
Ferenc tér 
www.facebook.com
május 25-én 9h: 
Nyárváró gyereknap a Ferenc téren 
 
Süsü, a sárkány – gyermekelőadás, Gubás Gabi: Bergengóciából jöttünk – gyerekkoncert, Tűzfészek Társulat: gólyalábas zsonglőrök, gyerek bolhapiac, mászófal, családi táncház és interaktív programok várják az érdeklődőket. Ingyenes!  
 
Gozsdu Udvar 
www.gozsduudvar.hu
május 26-án 14h: 
Gyereknap 
 
Az ünnepi gyerekprogram keretében kézműves foglalkozás, arcfestés, játéksarok, zenés torna és kisállatsimogató várja a családokat! Ingyenes!  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
május 25-én 15h: 
Gyermeknap 
 
A Kolompos együttes mulatsága, Farkasbarkas és Rókakoma – a Kabóca Bábszínház előadása, Freak Fusion Cabaret fergeteges cirkuszi műsora, Vitéz László bábjáték automata, Zöld Marci játszótér, Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág játszóház, bárányos játéktér, zsonglőr játszóház, kézműves sarok, hempergő várja a gyerekeket. Ingyenes!  
 
Magyar Nemzeti Galéria 
www.mng.hu 
május 23-án 11–12h: 
Mama, nézd! – Természetesen
 
A tájképábrázolás változása a magyar festészetben, az ember és természet kapcsolatának tükrében. Jegyár: 900 Ft.  
 
Magyar Nemzeti Múzeum 
www.mnm.hu 
május 28-án 17h: 
Ligák Harca – Élő stratégiai társasjáték 
 
A Ligák Harcában egy bárói család fejeként Te is aktívan részt veszel az ország történetének alakításában. A program rövid tárlatvezetéssel, a kor megismerésével kezdődik, majd indul a játék! A Nemzeti Múzeum rotundájában kerül felállításra a kancellária, ahol a birtok-ügyeidet intézheted.
 
Magyar Vasúttörténeti Park 
www.dm.hu 
május 25–26. 10h: 
dm Gyereknap  
 
Halász Judit, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kifli zenekar és Szalóki Ági koncertek, látványos bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és játékok fogják szórakoztatni a látogatókat. A rendezvényre a belépés 14 éves kor alatt ingyenes! Jegyár: 900-1800 Ft.  
 
Mesemúzeum
www.mesemuzeum.hu
május 25-26. 11–13h: 
Unikornisok és sárkányok 
 
Az unikornisok mindig is fontos szereplői voltak a mítoszoknak és meséknek a jóság, a szépség és a varázslat megtestesítőiként. A sárkányok hatalmas erejükkel csodálatra méltóak. Engedd szabadon a fantáziádat és gyere, készítsd el a saját mesebeli lényedet. Jegyár: 400-600 Ft. Ajánlott korosztály: 5–12.  
 
Óbudai KK - 3K 
www.kulturkozpont.hu 
május 25-én 10–16h: 
Gyermeknap 
 
Folyamatos színes programokkal várnak minden kedves gyermeket és gyermeklelkű felnőttet a 3K előtti téren. Lesz gokart, csúszdás ugrálóvár, családi játszótér, kalandjáték, arcfestés és lufihajtogató bohóc. Ingyenes!  
 
Óbudai KK - Civil Ház 
www.kulturkozpont.hu 
május 25-én 11h: 
Barangoló – A levegő színei 
 
A májusi jeles napokról és a levegő színeiről hallhatunk előadást, utána lepkék, szélforgó készítése, májusfa díszítése Matuz Edit vezetésével.  
 
Óbudai KK - Csillaghegyi KH 
www.kulturkozpont.hu 
május 25-én 10h: 
Mesés hétvégék – Szivárványos gyereknap 
 
Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással. Ingyenes!  
 
Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ  
www.kulturkozpont.hu 
május 25-én 10–13h: 
Családi vasárnapok – Kalandra fel, kis és nagy kalózok! 
 
Magyar költők megzenésített versei érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban, hangszerbemutató az egész családnak, az unokáktól a nagymamákig. Kézműves játszóház, kisvonat, ugrálóvár várja a látogatókat. Ingyenes!  
 
Tücsöktanya (Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház) 
www.kult13.hu 
május 25-én 16h: 
Gyereknap a Tücsökkertben 
 
Életre keltett mesehősök Méhes Csaba pantomim művésszel és a Kispárna Mesezenekarral. Csupa-Csoda Vándorjátszótér, Tücsök Kézműves Műhely, játszóház várja az érdeklődőket. Ingyenes!  
 
Vigyázó Sándor MH 
www.vigyazomh.hu 
május 26-án 10–17h: 
Gyereknap Rákosmentén 
 
Az idei gyereknapon mesés világgá változik a művelődési ház előtti szabad terület. Témánk a Föld és annak különleges tájai. Ismeretterjesztő, kalandos feladatokkal, óriástérképpel és jobbnál jobb játékokkal készülünk kicsiknek és nagyoknak. Ingyenes!  
 
Zsidó Művészeti Napok 2019: Bethlen Téri Színház
zsidomuveszetinapok.hu
május 26-án 15h: 
DART Társulat: A két Lotti 
 
Két, egymásról mit sem tudó ikerlány véletlen találkozása egy nyári táborban – így kezdődik Lotti és Lusie története. A két lány, miután rájönnek, hogy a hasonlóságuk nem a véletlen műve, mindent megtesznek azért, hogy újra összehozzák a családot. Jegyár: 1600 Ft.  
2019.05.22
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
08:55
Medvetesók
2015, IV. évad, 121. rész: Tabes és Charlie
08:55
Chuggington
II. évad, 6. rész
08:59
Bébi bolondos dallamok
II. évad, 492. rész
09:00
Enchantimals - Mesék az erdő mélyéről
II. évad, 7. rész: A soha el nem olvadó fagylalt meséje
09:00
Szörfsuli
III. évad, 8. rész
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.