Programok hétvégére

2019. május 31.-június 2.
A ZsiMü utolsó napjai zajlanak épp, de ezen a hétvégén kerül sor a Műtárgyak és a Kórusok éjszakája is, továbbá jön az Ablak a Bartókra fesztivál, az idei Kispesti Városünnep és a Nemzetközi Zöldág Fesztivál Nap, szóval ki sem látszunk az összművészeti programokból.
4. Zsidó Művészeti Napok 
május 25.-június 2. 
www.zsidomuveszetinapok.hu 
 
Az idén swing, jazz és popzenei koncertek, klezmer operett, színházi előadások, filmvetítés, kiállítás és kortárstánc előadások színesítik a programkínálatot. Bővebben itt és itt >>
 
Ablak a Bartókra – Helytörténeti fesztivál 
Bartók Béla út 
május 30.–június 2. 
www.bartoknegyed.hu 
 
Helytörténeti séták, homlokzatvetítések, előadások, kiállítás és még számos program várja a látogatókat. A Kiégő Izzók, a PLACCC Fesztivál, a Meet Lab és a Secret Mapping Experiment is részt vesz a fesztiválon, melynek célja, hogy bemutassa a Bartók Béla utat és környékét, annak múltját és jövőjét. Bővebben >>
 
Európai Fenntarthatósági Hét – Nemzetközi Zöldág Fesztivál Nap 
Klebelsberg Kultúrkúria  
május 31-én 10h  
www.kulturkuria.hu 
 
Környezettudatosság és fenntarthatóság szemléletét átadó Eco-Art Kiállítás és művészeti workshopok várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 06-20/299-1040 számon lehet. 
 
Collectivity konferencia 
Fuga Budapesti Építészeti Központ 
május 31-én 15–19h
www.fuga.org.hu   
 
A konferencia a főváros civil kezdeményezésű közösségi tereiről, közösségi életéről, ill. a lakosság bevonásának lehetőségeiről kíván helyzetképet adni az ezeket létrehozó és működtető szervezetek megszólaltatásával. Az előadások mind tervezett, mind gyakorlatban is megvalósult projekteket kívánnak bemutatni, egy kerekasztal-beszélgetés során pedig a fővárosban tevékenykedő egyesületek beszélnek magukról. 
 
Vörös István: MEGMONDALAK!? – gondolatok a gyermekkori zaklatásról 
ERöMŰVHÁZ – K11  
május 31-én 20h
www.k11.hu  
 
Szereplők: Koltai Róbert, Szalontay Tünde, Maizácz Fanni, Mucsi Kristóf. Jegyár: 1500-1900 Ft.  
 
Műtárgyak Éjszakája 2019 
Budapest 
május 31.–június 1.  
www.mutargyakejszakaja.hu 
 
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. Az előadásokon a porcelánoktól a műtárgy-hamisítványok természettudományos vizsgálatáig számtalan izgalmas témáról hallhatnak a látogatók.  
 
Határtalan design - 14. madeinhungary + 07.MeeD 
Új Budapest Galéria 
május 31. - június 23. 
www.madeinhungary-meed.hu 
 
A kiállításon cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák designerek munkái lathatók. Bővebben >>
 
Kórusok éjszakája 
Palotanegyed 
június 1. 16–23.30  
www.korusokejszakaja.hu 
 
Párhuzamosan 10 koncerthelyszínen és 4 flashmobhelyszínen lép fel 6 műfaji kategóriában (gyerekkórus, klasszikus zene, könnyűzene, kortárs/modern zene, népzene, régizene) összesen mintegy 50 kórus. A Kórusok éjszakája 16 órakor kezdődik a nemzeti Múzeum kertjében, és a Közös Éneklés zárja 23 órakkor a Pollack Mihály téren. Jegyár: 2000-5000 Ft. 6 éves kor alatt ingyenes! 
 
Kispesti városünnep 2019 
Templom tér 
június 1-2. 
www.kmo.hu 
 
Fúvószenekarok, koncertek, táncbemutatók, gyerekkoncertek, számos színpadi program és kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Ingyenes! Bővebben >> 
2019.05.29
|


Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.