Így készült az X-Men: Sötét Főnix

Egy nagyszabású, megalátványos filmmel búcsúzik az X-Men franchise, legalábbis jelenlegi formájában biztosan nem találkozhatunk már velük egyhamar. A Sötét Főnix forgatása nem kevés nehézséget okozott.
10. A Sötét Főnix az egyik legismertebb X-Men történet a képregények közül, és egyszer már filmen is feldolgozták. Az ellenállás vége alcímre hallgató harmadik X-Men-mozi is ezt a sztorit állította a középpontba, de ha hihetünk az alkotóknak, ezúttal jobban kívánnak ragaszkodni a képregényes alapokhoz. 
 
9. A 20th Century Fox komoly bajba került, ugyanis a színészek nagy részének (többek között Jennifer Lawrence-nek, Michael Fassbendernek és James McAvoynak is) lejárt a szerződése az előző résszel. A színészek azóta még nagyobb sztárokká váltak, így kifejezetten nehéz volt megegyezni velük, ám végül véghez vitték a csodát. Még Lawrence-t is visszahozták, aki korábban mereven elzárkózott a visszatéréstől. 
 
8. Eredetileg már tavaly novemberben bemutatták volna a Sötét Főnixet, de a vártnál hosszabb és költségesebb utóforgatásokra volt szükség, így a premier első ütemben 2019 februárjára, majd később június elejére csúszott. A vicces az, hogy a forgatást nagyjából egyszerre fejezték be a Deadpool 2-vel, amit már egy éve láthattunk a mozikban. 
 
7. A film harmadik harmada eredetileg a világűrben játszódott volna. Az újraforgatások közben szinte mindent megváltoztattak, és az új helyszín egy száguldó katonai vonatszerelvény lett. 
 
6. A rendezőként első filmes Simon Kinberg a Logan című filmből merített ihletet a Sötét Főnix látványvilágához. Azt szerette volna, ha a film kevésbé stilizált képi világú, és inkább természetesnek hat. 
 
5. Az új epizód 1992-ben játszódik. Ez azért fontos, mert ebben az esztendőben kaptak az X-Menek új designt a képregényekben és egy új rajzfilmsorozatot a tévében. 
 
4. Hans Zimmer korábban bejelentette, hogy nem szeretne több szuperhősfilm zenéjén dolgozni, de Simon Kinberg rendező meggyőzte őt a visszatérésről. Ennek örömére Zimmer a Wonder Woman 1984 score-ját is bevállalta. 
 
3. Ez Jessica Chastain első szuperhősmozija. A színésznő korábban már utasított vissza szerepet a harmadik Vasember filmben és A Hangyában is. Állítólag Simon Kinberg rendező mellett még az győzte meg a csatlakozásról, hogy gonoszt játszhatott. 
 
2. A Sötét Főnixet alakító Sophie Turner több mentális betegséget is tanulmányozott azért, hogy hitelesen tudja eljátszani Jean Grey pálfordulását az új filmben. 
 
1. Bár amikor elkezdték forgatni még senki nem tudhatta, ma már biztosra vehető, hogy jelenlegi formájában ez az X-Men franchise utolsó darabja. A mutánsok jogai visszakerültek a Marvelhez, akik előbb-utóbb (inkább utóbb) be szeretnék őket terelni a szuperhősös univerzumukba, de azt már egy új és teljesen más szereplőgárdával képzelik el. Kinberg szerint a filmet úgy csinálták meg, hogy megfelelő lezárása legyen az X-Men filmeknek. 
 
2019.06.03
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.