A 10 legbizarrabb lény az űrből

Mozikban a negyedik Men in Black film, amiben csak úgy tobzódnak az extrém alienek. Ennek örömére megpróbáltuk a lehetetlent: összeszedni a filmtörténet tíz legextrémebb alienjét.
10. Táska
Marslakó a mostohám (1988) 
 
Oké, tudjuk, hogy a film legismertebb alienje a kor szexszimbóluma, Kim Basinger volt, de ne feledjük, hogy a designer táskája is rejtett magában valami érdekességet. Ott volt például Celeste parancsnoka, a leginkább egyszemű, húsos péniszre emlékeztető Táska, aki ügybuzgóságával veszélybe sodorta a bolygónkat. 
 
9. A rasztás John Travolta 
Háború a Földön (2000) 
 
Travolta a kilencvenes évekbeli újjászületése után feladatának érezte, hogy hitét (a színész egyike a szcientológus hírességeknek) egy nagyszabású mozival is terjessze, ezért a szcientológia alapjait lerakó L. Ron Hubbard sci-fijét, a Háború a Földön-t filmesítette meg, amiben ő lett a psychlo főgonosz, ám idegen helyett csak egy olyan öntelt színészre emlékeztetett, aki véletlenül túl hosszú időt töltött Jamaicán. 
 
8. Howard, a kacsa 
Howard, a kacsa (1986) 
 
Amikor A galaxis őrzői film kijött a mozikban, sokan akadtak ki Mordályon, a beszélő, mosómedveszerű alienen, de az igazság az, hogy Mordály a kanyarban sincs a Marvel másik idegenéhez, Howardhoz képest. Howard ugyanis egy emberméretű, óriási kacsa, aki emberként öltözködik, ráadásul minden idők talán legbizarrabb filmes szexjelenete is hozzá kötődik, amikor lefekszik a Lea Thompson alakította Beverlyvel. 
 
7. Sam 
Xtro (1982) 
 
Samet elrabolták az idegenek, és amikor visszatér a Földre, már korántsem ugyanaz, mint volt. Persze elsőre embernek tűnhet, de ha a születési körülményeiről mesélek, kapásból mindenki falra mászik. Sam ugyanis felnőtt férfiként születik újjá egy idegen lény és egy földi nő erőszakos „nászának” gyermekeként, a nő pedig gigantikus pocakot növeszt, majd szabályosan szétreped, amikor kijön belőle egy felnőtt férfi… 
 
6. Marslakók  
Támad a Mars! (1996) 
 
Azt hazudják, hogy békével jöttek, de mindenre lőnek, ami él és mozog, közben pedig csak annyit mondanak, hogy Ak-ak-ak-ak-ak. A fejük valójában egy óriásira nőtt agy, a testük a fejükhöz képest egészen parányi, és elég bizarr a humoruk. Ráadásul csak régi countryzenékkel lehet hatásosan eltenni őket láb alól. 
 
5. Alien 
Nyolcadik utas: A Halál (1979) és számos folytatása 
 
Mára már annyiszor láttuk az alieneket, hogy szinte megfeledkeztünk arról, hogy a svájci H.R. Giger teremtményei mennyire bizarr kreatúrák. Az életük szinte minden fázisában a férfi és női szexualitásra emlékeztetnek, a fejük a pénisz formájának valamiféle durva kigúnyolása, és a lény támadása, valamint áldozatainak megtermékenyítése a nemi erőszakra emlékeztet minket. 
 
4. Űrbohócok 
Gyilkos bohócok az űrből (1988) 
 
Nem kell ahhoz Stephen Kingnek regényt írni, hogy a bohócokat félelmetesnek találjuk, pláne akkor, ha sokan vannak, és valami bizarr okból az űrből jöttek. Ezek a bohócok akkor is überparák, amikor épp csak sütivel készülnek megdobálni valakit. Bűnös élvezet a nyolcvanas évekből. 
 
3. Űrlény zenekar 
A Jedi visszatér (1983) 
 
Egy űrlényes összeállításból a Star Wars nyilván kihagyhatatlan, és bár az évek során számos csodás lénnyel ajándékoztak meg minket, mind közül a legfurábbak a Max Rebo Band zenekar tagjai, akik Jabba palotájában szolgáltatták a talpalávalót. Bár a filmből nem derült ki, nevük is van: a billentyűs maga a híres Max Rebo, a fafúvóson Droopy McCool játszik, az énekes pedig nem más, mint Sy Snootles. 
 
2. Agybogár 
Starship Troopers - Csillagközi invázió (1997) 
 
Paul Verhoeven háborús szatírájában űrbogarak özönlik el a világunkat, és csak a nemes hadseregünk bátor legényeiben és lányaiban bízhatunk. A macsóságtól túltengő sci-fi bizarr fordulata, hogy az űrbogarak vezetője egy gigászi vaginára emlékeztető lény, aminek nyolc szeme van. 
 
1. Frank, a mopsz 
Men in Black - Sötét zsaruk (1997) 
 
Amikor először pillantjuk meg Franket egy New York-i kioszknál, azt hisszük, hogy a gazdája az alien, és nem a cuki kis mopsz, ezért amikor megszólal („Ha nem tetszik, megcsókolhatod a kis, szőrös valagamat!”), óriási meglepetés ér minket. A kutyabőrbe bújt idegen a Sötét zsaruk hasznos informátora, aki a második részben már maga is ügynökké válik.
 
 
2019.06.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.