Programok hétvégére

2019. június 14-16.
A könyvek, az irodalom, a mozgás, a zene, a képző és iparművészet, a japán kultúra, a történelem és a néptánc szerelmesei egyaránt tobzódhatnak hétvégén a programokban. Most aztán tényleg mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot, aki úgy dönt, hogy dacolva a nyári forrósággal a strandok helyett a kultúrát választja.
Margó Irodalmi Fesztivál
Petőfi Irodalmi Múzeum  
június 12-16.
www.margofeszt.hu  
 
Rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. Ingyenes! Bővebben itt, a gyerekprogramokról pedig itt >> 
 
90. Ünnepi könyvhét 
Duna korzó 
június 13-17. 
www.unnepikonyvhet.hu 
 
2019. június 13. és 17. között 90. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a könyvbarátokat. 
 
BEM6 fesztivál 
Budavári MH - BEM6 
június 14-15.
www.bem6.hu
 
Betekintés a Budavári Művelődési Ház jelenlegi programkínálatába, koncertek, karmesterjáték, táncház, kézműves workshop felnőtteknek és gyerekeknek, illetve népi játszótér várja az érdeklődőket. Ingyenes! Bővebben >>
 
Budapesti Japán Napok 
Epreskert, Nemzetek Háza 
június 14-15. 
www.facebook.com 
 
Az eddigi évekhez hasonlóan a Magyar-Japán Baráti Társaság idén is megrendezi a budapesti Japán Napokat, méghozzá új helyszínen! Kalligráfia, manga és anime, ikebana, karate, szusi, origami, jukatába öltözés, gooktatás, haikuverseny és még rengeteg program várja a japán kultúra iránt érdeklődőket. 
 
Füstölgéseink. Kiállítás a dohányzás múltjáról és jelenéről 
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
június 14.-november 10.
www.mkvm.hu  
 
Az Első Magyar Látványtár részben tulajdonolja, részben kezeli – Vörösváry László hagyatékaként – az ország talán legnagyobb magánkézben lévő, ilyen tárgyú gyűjteményét. A valahai kulturált dohányzás szerteágazó, klasszikus tárgykultúráját felölelő több ezer darabos gyűjtemény szinte minden szeletéből ízelítőt ad a kiállítás, a biedermeier kortól napjainkig született tárgyak sokaságából válogatva. 
 
A szecesszió világnapja 2019 
június 15. szombat, 10:30 
www.imm.hu 
 
Az idei évben a szecesszió népszerűsítésével foglalkozó szervezet, a Réseau Art Nouveau Network által ajánlott téma, „A szecessziós lépcsők” kerülnek fókuszba a világnapon. A programsorozat kiemelt eseménye a Ráth György-villában nyíló, Kőrössy Albert Kálmán építőművészetét bemutató időszaki kiállítás, de emellett szecessziós városi séták, tárlatvezetések, workshopok és filmvetítés várja az érdeklődőket június 15-én az Iparművészeti Múzeum kiállítóterében. Bővebben >>
 
Irodalmi villásreggeli 
UP - Újpesti Rendezvénytér
június 15., szombat 11:00 
www.uprendezvenyter.hu
 
Az irodalmat Adorjáni Bálint színművész, a zenét Kontra Zoltán zongoraművész tálalja. Főpincér és házigazda: Lukácsházi Győző. Jegyár: 3200 Ft.
 
Mozgás Éjszakája 
Műegyetem rakpart, Pázmány Péter sétány 
június 15. 
www.mozgasejszakaja.hu 
 
A Mozgás Éjszakája Budapest nyárindító sportfesztiválja, ahol idén 17 sportágat próbálhatsz ki, a jól ismert mozgásformáktól a ritkán látott, izgalmas sportokig. 
 
27. Vegan Sunday Market 
Anker't
június 16., vasárnap 10:00 
www.facebook.com  
 
A piac mellett főző workshopokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készülnek a szervezők, amely túlmutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson. Ingyenes! 
 
Országos Patikanap: Az illóolajok titokzatos világa: előadás és vásár 
Kiscelli Múzeum  
június 16., vasárnap 16:00 
www.kiscellimuzeum.hu 
 
Interaktív előadás a terápiás illóolajokról Dr. Takács-Tóth Diána aromaterapeuta-vegyésszel és Dr. Koroknai András reumatológus főorvossal. A program regisztrációhoz kötött!  
 
Halálos körhinta - Rácz Vali, a Dizőz 
Szatyor Bár és Galéria  
június 16., vasárnap 18:00
www.facebook.com 
 
Rácz Valira, Budapest ünnepelt énekesnőjére, a "magyar Marlene Dietrichre" emlékeznek a Monica Porter: Halálos körhinta című életrajzi regénye magyar nyelvű megjelenése alkalmából. 
 
Ingyenes Szabadságkoncert - 30 Éve Szabadon 
Hősök tere 
június 16. vasárnap, 18:30 
www.facebook.com
 
1989-ben ezen a napon kezdődött a Csodák Éve. Az ingyenes koncerten fellép a KFT, az Első Emelet, Vincze Lilla, Vikidál Gyula, Vastag Csaba, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, a Piramis, valamint Nagy Feró és a Beatrice. 
 
25. Jubileumi Tabán Est – Szerb néptáncbemutató 
Vígszínház  
június 16., vasárnap 19:00
www.vigszinhaz.hu
 
A Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület 1994-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy megőrizze a különböző autentikus szerb táncokat, népdalokat, és az anyaország hagyományait. A családias hangulatú próbák alatt számos generáció ismerkedhetett meg a szerb néptáncok és népdalok szépségével, és sajátíthatta el a hagyományos szerb néptánc alapjait. 
 
Képzőművészet a Nemzetköziség nevében – A Leopold Bloom díj döntőseinek kiállítása 
Ludwig Múzeum 
június 16.-augusztus 25. 
www.ludwigmuseum.hu 
 
Az immár ötödik alkalommal meghirdetett Leopold Bloom Díj célja, hogy a hazai képzőművészek nemzetközi karrierépítését támogassa. A tízezer euró díjazású elismerés nyertesét idén június 15-én, vagyis a nemzetközi Bloomsday ünnepének előestéjén hirdeti ki a zsűri a Ludwig Múzeumban, ahol a Westkunst-Ostkunst című gyűjteményes kiállítás terében mutatkoznak be a díj döntősei. A 2019-es Leopold Bloom Díj finalistái: Asztalos Zsolt, Ember Sári, Erdei Krisztina, Kútvölgyi-Szabó Áron, Molnár Zsolt és Tranker Kata. 
 
2019.06.12
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.