Július 15-ig várják a Budapestről szóló százszavas történeteket

Hamarosan lezárul a 100 szóban Budapest történetíró pályázat. A Mindspace 2019. július 15-ig várja a pályaműveket, amiket bárki beküldhet, a lényeg csupán annyi, hogy ezek a történetek ne legyenek hosszabbak száz szónál, és valamilyen formában kapcsolódjanak Budapesthez.
A szervezők a legjobb száz történetet idén ősszel is megjelentetik POKET zsebkönyv formájában, valamint a legjobb tizenkét történethez illusztrációk is készülnek kortárs magyar grafikusok által. 2019-ben több fiatal művészt is felkértek a szervezők, akik korábban ugyan még nem készítettek rajzokat a százszavas budapesti mesékhez, ám annál szívesebben kapcsolódnak be ebbe az izgalmas folyamatba, amikor is képi formában jeleníthetnek meg egy adott történetet. Természetesen az illusztrátorok sorában találunk olyan művészeket is, akik már évek óta segítik a 100 szóban Budapest projekt sikerét. 
 
A 2019. július 15-ig beérkező pályaműveket Székely Kriszta színházi rendező, Busa Pista előadóművész, Jakab Juli színésznő és Nagy Dániel Viktor színész bírálják el.
 

 
A történeteket a 100szobanbudapest.hu oldalon keresztül küldhetik be a pályázók.
 
A tavalyihoz hasonlóan a 18 év alattiaknak önálló kategóriát hirdettek meg a szervezők, akiket külön jutalmaznak majd. A tizenkét legjobbnak ítélt történethez készült illusztrációkat 2019. október 4-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában megnyíló kiállításon láthatja majd a közönség. A zsűri ezen az estén adja át a három legjobb történet írójának járó díjat és pénzjutalmat is. 
2019.07.03
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.