Ideiglenesen költözik a Mona Lisa

Július 17-én új terembe költöztetik Leonardo leghíresebb festményét, míg a Salle de Etats felújítása zajlik a Louvre-ban. A három hónapig tartó felújítás alatt a Mona Lisa a Galerie Médicisben, Rubens festményei mellett kap majd helyet, természetesen ugyanabban a légkondicionált, golyóálló üvegburában, mint az eredeti helyén.
A jelenlegi installációt 2005-ben állították fel, és amellett, hogy az alkotást védő üveg idővel opálossá vált, sokszor zavaró volt, hogy más festmények visszatükröződnek a felületén. A felújítás során a festmény egy új védőüveget kap és olyan változó megvilágítást, ami csökkenti más művek visszaverődését rajta. A galéria felújítását az is indokolta, hogy az itt megtalálható nagyméretű Tiziano-, Veronese- és Tintoretto-festmények jobb érvényesülése érdekében újrafestik a falakat és ezek is jobb megvilágítást kapnak.
 
A tervek szerint a Mona Lisa egy-két héttel a Louvre nagyszabású, október 24-én nyíló Leonardo-kiállítása előtt kerül majd vissza a helyére, ahol az elmúlt 14 évet töltötte. 
 
(Musée du Louvre) 
2019.07.03
|


Borsi Flóra: "Imagine".
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Tünékeny valóság.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, szeptember 19. - október 20.

Konkoly Gyula: 68 – 78.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 18. - november 17.

Kondor Attila - Szabadságtapasztalat.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 18. - november 17.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Még a héten látogatható a Holdmúzeum 1969 - Művészet és világűr című kiállítás, szerintünk #nemaradjle #holdmuzeum #muveszetesvilagur #muveszetestudomany #kiallitasajanlo #vasarelymuzeum
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.