Így készült az Übergáz

Könnyed nyári akcióvígjáték egy Uber fedélzetén, benne egy nagydarab ex-pankrátorral (Dave Bautista) és egy jópofa stand-upossal (Kumail Nanjiani). Benéztünk az Übergáz színfalai mögé.
10. Az egész a címmel kezdődött. Amikor Tripper Clancy forgatókönyvíró a Stu nevet keresztezte az Uber szóval, és ebből kijött a Stuber (a film eredeti címe) egyből beugrott neki egy történet, ami Hollywood klasszikus buddy movie-jait idézte, és ebből nagyon gyorsan összerántott egy forgatókönyvet. 
 
9. A gyors munka néha meghozza a gyümölcsét: a 20th Century Foxnál meglátták a lehetőséget a projektben egy tökéletesen laza nyári akció-vígjátékhoz, amiben legalább annyira fontosak a poénok, mint az akciók, és rögtön zöld utat adtak a projektnek. 
 
8. Fontos volt, hogy bár egy autós üldözésekkel és akciójelenetekkel teli filmről beszélünk, a karaktereknek hihetőknek és életszerűeknek kellett maradniuk. Ez különösen igaz volt Vicre, a zsarura, aki épp aznap bosszulhatja meg a társa meggyilkolását, amikor lézeres szemműtétje volt, szédül, nem lát jól, ezért egy Uber-sofőrre van szüksége. Egy erős karaktert így tettek sebezhetővé és szerethetővé, és igyekeztek hasonló módon felépíteni a többieket is. 
 
7. A film egyik fő humorforrásává az alkotók a generációs különbségeket tették: Vic abszolút alfahím figura, aki nem mutatja ki a gyengeségeit és érzéseit, míg Stu érzékeny, új generációs férfi, aki nem fél kimutatni az érzelmeit és félelmeit. A kettejük ütköztetéséből születtek a viccek. 
 
6. A film látványos nyitójelenetét a James Bond-filmek bombasztikus nyitányai inspirálták. Az alkotók azt szerették volna, ha az Übergáz rögtön az elején a székünkbe szegez minket. 
 
5. Az erős nyitány azért volt fontos, hogy a nézők azonnal érezzék: ebben a filmben ugyan poénkodnak, de a poénok mögötti történetnek súlya van, és az akciójelenetek egyáltalán nem tét nélküliek. 
 
4. A harcjelenetek koreografálása azért sem volt egyszerű, mert a főgenyát játszó Iko Uwais (The Raid-filmek) és a Vicet alakító Dave Bautista nem csak méretben, hanem harcmodorban is nagyon különböznek egymástól, de pont ez a kihívás adta a dolog szépségét. 
 
3. Kumail Nanjiani Stu szerepében a történet nagy részében a volán mögött ül, ami csak azért volt furcsa, mert egyszer sem ő vezetett. Az autó tetejére szereltek egy cockpitet, és egy ott ülő sofőr irányította a járművet, és miközben autók között száguldoztak vadul, a színésznek semmi ráhatása nem volt a kocsi mozgására, ami eléggé megijesztette. 
 
2. Az Übergáz története ugyan elejétől a végéig Los Angeles utcáin játszódik, a filmet mégis jó hollywoodi szokás szerint Atlantában vették fel, ami hőség idején sok szempontból emlékezteti az ember LA-re. 
 
1. 2013 óta ez az első R-es korhatárbesorolást (17 éven felülieknek ajánlott) kapó Disney film, és ez is csak azért következhetett be, mert a Disney időközben felvásárolta a 20th Century Foxot, ami az Übergázra eredetileg pénzt adott. 
 
2019.07.08
|
(14 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.