Így készült Az oroszlánkirály

Annak idején a Disney sem sejtette, hogy a legsikeresebb animációs filmjévé válik az oroszlános történet. Most, huszonöt évvel később már egész más a helyzet: mindenki az év legnagyobb sikerét várja a remake-től, ami egy forradalmi technológiával korszerűsíti az amúgy örökzöld sztorit.
10. Az új filmet a Disney élőszereplős filmként próbálja népszerűsíteni, miközben egy teljes egészében animációs moziról van szó, de az összes animáció fotórealisztikus igényességgel készült, így az avatatlan szem számára könnyen tűnhet valódinak. 
 
9. Jon Favreau A dzsungel könyve remake-jében használt technológiát fejlesztette tovább Az oroszlánkirályban, és a munkát is pont azért kaphatta meg, mert az a filmje hatalmas sikert aratott. 
 
8. Az oroszlánkirályt gyakorlatilag virtuális valóságban forgatták: az alkotók teljes szabadsággal járhatták be a film helyszíneit VR-ban, és ez hatalmas szabadságot adott nekik a munkálatok során. 
 
7. A film nagyjából fél órával lesz hosszabb az 1994-es eredetinél. A plusz játékidő nagy részét olyan dalok teszik majd ki, melyek a korábbi filmben nem szerepeltek, és a Broadway-változatból helyezték át őket. 
 
6. Favreau négy munkatársat örökített át az animációs filmből. Az új film zeneszerzője most is Hans Zimmer lett, és természetesen Elton John és Tim Rice dalait sem lehetett másokéra lecserélni. A legnagyobb meglepetés azonban James Earl Jones visszatérése Mufasza szinkronhangjaként. 
 
5. Az alkotók most kifejezetten figyeltek arra, hogy az összes oroszlánt afrikai származású, fekete színészek hangján szólaltassák meg. A korábbi változatban akadtak kivételek, amiért időről időre megszólták a Disney-t, és most hajlandók voltak változtatni. 
 
4. Három szereplő szólal csak meg fehér színészek hangján. Timont és Pumbát Billy Eichner és Seth Rogen komikusok szinkronizálják, míg Zazut a népszerű műsorvezető, John Oliver szólaltatja meg. 
 
3. A legtöbb szereplő külön vette fel a hangsávjait a szinkronstúdióban, de a köztük lévő dinamikára való tekintettel a Timont és Pumbát megszólaltató Billy Eichner és Seth Rogen végig együtt dolgozott. 
 
2. Bár egy varacskosdisznót alakít a filmben, Seth Rogen szerint Pumba az eddigi karrierjének legnaturalisztikusabb alakítása. 
 
1. Zordon ikonikus dalát eredetileg kihagyták volna a filmből részben annak náci felhangjai miatt, részben azért, mert úgy gondolták, Chiwetel Ejiofor hangszínéhez nem illene a dal. Végül a rajongók felháborodása meggyőzte a Disney-t, hogy bent kell hagyniuk a számot a kész filmben. 
 
2019.07.15
|
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.