Fronton innen, fronton túl

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre, augusztus 17 - 20.
A Nagy Háború időszakába csöppenhetünk az augusztus 20-i hétvégén a Skanzenben. A négynapos program során nemcsak az első világháború frontvonalbeli eseményei elevenednek meg, de a hátország életébe és a háború utáni mindennapokba is bepillantást nyerhetünk.
A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzet-bemutatóval egészülnek ki. Az I. világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, Morzét fejteni vagy korabeli cikkekben válaszokra lelni. Tematikus vezetett túrák keretében megismerhetik a hátország életét vagy Katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. Ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, a korszakhoz kapcsolható kézműves-foglalkozások egészítik ki a programokat. Készíthetünk bodzapuskát, hímezhetünk keszkenőt a hadba vonulóknak, festhetünk tábori képeslapot, tanulhatunk katonadalokat és megkóstolhatjuk a háború alatt készült ételeket is.
2019.08.08
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.