Hatalmas összegért kelt el egy első kiadású Harry Potter-könyv

28, 500 fontért, azaz körülbelül 9, 8 millió forintért kelt el a staffordshire-i Hanson Aukciósház árverésén a Harry Potter és a bölcsek köve egyik első kiadású példánya, amiből összesen ötszáz darab jelent meg, és két elírás – közül az egyik a hátsó borítón – különbözteti meg a későbbi kiadásoktól.
A dolog további érdekessége, hogy a könyv tulajdonosa mindössze egy fontért vette meg a leselejtezett könyvtári példányt körülbelül húsz évvel ezelőtt. Mielőtt az első kiadás 1997-ben megjelent, Rowling kéziratát több kiadó is visszautasította, mert egyáltalán nem gondolták, hogy sikeres lesz. Az első kiadás ritkán fellelhető példányai közül egyébként nem ezért fizették a legtöbbet, korábban azért a példányért, ami J.K. Rowling első ügynökének tulajdona volt, 68,812 fontot adtak egy londoni aukción.  
 
(CNN, Hanson Auctioneers) 
2019.08.12
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.