Egon Schiele-rajzot találtak egy New York-i second-handben

Több mint száz évvel az osztrák festő halála után, egy korábban ismeretlen Egon Schiele-rajzra bukkant valaki a Habitat for Humanity használt cikkeket árusító üzlet egyik New York-i boltjában.
A szerencsés vevő felvette a kapcsolatot Jane Kallirral, a New York-i Galerie St. Etienne igazgatójával, aki az első teljes Schiele-katalógust készítette az osztrák művész festményeiből és rajzaiból 1990-ben. Kallir elmondása szerint már első ránézésre 99%-ban biztos volt benne, hogy a fekvő női akt eredeti, majd annak tanulmányozása után azt is meg tudta mondani, melyik sorozat részeként készült. Schiele körülbelül húsz rajzot készített a fiatal lányról és anyjáról 1918-ban, abban az évben, amikor elhunyt spanyolnáthában. A sorozat egy része jelenleg a New York-i Metropolitan Museum of Artban, illetve a bécsi Leopold Múzeum gyűjteményében látható. 
 
(The Art Newspaper) 
 
2019.08.12
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.