Aleppó. Háború. Újjászületés – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában

Budapest, Párbeszéd Háza, augusztus 14. - szeptember 8.
A fotókiállítás Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be.
A két sorozat, bár eltérő időben és indíttatásból készültek, egységes ívet alkot. Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, Solymári Dániel pedig azt a drámát fotózza, amelyet a háború maga mögött hagyott. 
 
Bielik István képein keresztül a háború szereplői által megélt, elszenvedett borzalmakat ismerhetjük meg. Szinte minden esetben emberi szereplőket látunk: harcoló katonákat vagy a harcok legfőbb kárvallottjait, a sérülékeny lakosságot. Gyermekeket, időseket, szülőket, bajtársaikat veszített katonákat. Megjelenik a fájdalom, a gyász, a szenvedés, egy éppen zajló háború véres valósága. Solymári Dániel fotói mindezek mintegy időbeli és folyamatbeli folytatásaként tételeződnek. Solymári azt fotózta, amit a háború maga mögött hagyott: üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket; az élni vágyó életet, egy vitális és virágzó város egykori elemeit.  
 
2019.08.19
|


Arccal a zene felé - S.Varga Ilona kiállítása.
Budapest, KlauzálHáz, szeptember 20. - október 13.

Konkoly Gyula: 68 – 78.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 18. - november 17.

World Press Photo Exhibition 2019.
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Még a héten látogatható a Holdmúzeum 1969 - Művészet és világűr című kiállítás, szerintünk #nemaradjle #holdmuzeum #muveszetesvilagur #muveszetestudomany #kiallitasajanlo #vasarelymuzeum
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.