Hollywood legújabb női felfedezettje írta és rendezi a Kisasszonyok új adaptációját

Míg a March lányok körüli férfiak a polgárháborúban harcolnak, a nőknek odahaza kell helyt állniuk. Szerelmeik, szenvedélyeik és a kölcsönös szeretetük áll a történet középpontjában, meg persze az, hogyan tudják férfiak nélkül biztosítani a család betevőjét ezekben az ínséges időkben.
A Sony már jó ideje próbált új filmadaptációt készíteni Louisa May Alcott regényéből, de két korábbi elkészült forgatókönyvvel – az egyiket Olivia Milch, a másikat Sarah Polley írta – is elégedetlenek voltak, ezért felkérték a munkára Greta Gerwiget. Miközben Gerwig a forgatókönyvön dolgozott, az első rendezése, a Lady Bird hatalmas sikert aratott, így hirtelen meglátták a fantáziát benne rendezőként, és tudták, hogy Gerwig most annyira felkapott lett, hogy a nevével simán megoldható a film finanszírozása, és a sztárok is sorban állnak majd, hogy vele dolgozhassanak. 
 
A színészválogatásnál Gerwig nem is nagyon ütközött akadályokba: mindenkit megkapott, akit csak kinézett magának, kivéve Emma Stone-t, aki A kedvenc elhúzódó munkálatai miatt nem tudott szerepet vállalni a projektben. Érdekesség, hogy ugyan a Kisasszonyok története amerikai lányokról szól, a szerepeket Gerwig csupa brit színésznőre osztotta. A Sony a sztárszereposztásban óriási potenciált látott, ezért kiemelt helyre, karácsonyra időzítette a bemutatót, amivel a film még éppen nevezhető az Oscarért folyó versenybe. A regényből egyébként már készült egy elég ismert filmadaptáció 1994-ben. 
 
(Hazai bemutató: december 26.) 
2019.08.19
|
(5 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
18:10
A szórakozott
francia vígjáték, 1970
18:15
Fel!
amerikai animációs film, 2009
18:15
Gloria Bell
amerikai romantikus film, 2018
18:20
Toy Story 4.
amerikai animációs film, 2019
18:20
Kutya hideg!
amerikai kalandfilm, 2006
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.