Brad Pitt apahiányáról, a szaúdi nőkről és egy elcseszett házasságról szólt Velence második napja

Pesti Est Exkluzív
A langyos nyitónap után a Lidón a második napra rendesen felpörögtek az események, és a rajongók elvetemült hadai is megjelentek, hogy az elviselhetetlen melegben, a tűző napon órákat álljanak sorba egy Brad Pitt-tel közös szelfiért.
Brad Pitt-tel és Scarlett Johanssonnal jelentős star power érkezett a Lidóra, és jól láthatóan sokkal több újságíró és filmrajongó volt jelen, mint a nyitónapon. A tegnap még szellős fesztivál mára megtelt emberekkel. A kora reggeli (8:30-as) Ad Astra - Út a csillagokba vetítésre is éppen csak bejutottam, pedig a korábbi fesztiváléményeimből azt tapasztaltam, hogy a reggeli vetítésekre könnyű bejutni, mert úgyis szeretnek későn kelni az újságírók. Hát nem Velencében!  
 
Pitt űrkalandjára azonban megérte várni. A sztár és a rendező, James Gray a sajtótájékoztatón elmondta, hogy számukra a film a régimódi maszkulinitás törékenységéről és ártalmáról szól, és bár ez tényleg így van, a mellékesen felvetett témák (környezetszennyezés, kutatások, a világűr meghódítása…) valahogy sokkal izgalmasabban lett kifejtve, mint a fő téma. Az Ad Astra a kissé szájbarágós befejezésével együtt is egy szenzációs és rendkívül látványos film, és Brad Pittről tényleg elmondható, hogy karrierje legjobb évét éli.  
 
Az Ad Astrát azonban kissé elhalványította a fejemben Noah Baumbach zseniális családi drámája, a Marriage Story. A Netflix film Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével igazi mestermű, ami megmutatja, hogy a válások köré épült business-ek mennyire érdekeltek abban, hogy a felek minél jobban megutálják egymást. Mesteri, érzékeny és nagyon személyes mozi, Baumbach eddigi legjobbja. 
 
A The Perfect Candidate nemcsak azért fontos film, mert az egyike a két női rendező által készített velencei versenyfilmnek, hanem azért is, mert a szaúdi nők helyzetéről mesél benne egy szaúdi rendezőnő, a film mégsem véres dráma, hanem egy reményteli alkotás, ami kissé didaktikusan, mégis nagyon hatásosan mutatja be az ország lassú, de látható fejlődését a nők jogainak témájában. 
Tulu
2019.08.29
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.