„Nem menekülhetsz” - Barbara Muschietti

2017 egyik legnagyobb mozis sikere volt az AZ című Stephen King-adaptáció, a folytatás pedig még ennél is nagyobb dobásnak tűnik. A producer, Barbara Muschietti mesélt arról, mire számítsunk majd a vászon előtt ülve.
Mikor kezdtétek el a második fejezet castingját? 
 
Szerintem fejben már azelőtt, hogy az első részhez kiválasztottuk volna a gyerekszínészeket. Iszonyatosan sokszor elolvastuk a regényeket, és ha ennyiszer elolvasol valamit, nem tudod úgy olvasni, hogy ne képzelj arcokat a karakterekhez. Amit akkor elképzeltünk, az jelentette később a casting alapját. Stephen King annyira csodálatosan rajzolja meg a karaktereit, hogy emiatt nem volt nagyon nehéz dolgunk. Neki köszönhető, hogy nem a nulláról kellett kezdenünk: készen kaptuk az alaposan kidolgozott figurákat. Ehhez aztán Andy (Andy Muschietti rendező - a szerk.) hozzátette a saját varázslatát, és a kiválasztott színészek is mindazt, amit csak ők tudnak. Jessica Chastain volt az első, rajta nem sokat kellett gondolkodnunk. És nem csupán a vörös haja miatt. Jól ismerem Jessicát, régi jó barátom. Van egyfajta elhivatottság Beverly karakterében, erő és valamiféle morális iránytű, ami már a kezdetektől azt mondatta velem, hogy Jessica tökéletes volna a szerepben. 
 
Minden színészeteknek ismertétek a korábbi munkáit, mielőtt leszerződtettétek őket? 
 
Nem mondanám. Isaiah Mustafát ismertem az Old Spice reklámokból. Mindig azt gondoltam, hogy csodás, vicces figura, a hangja pedig nagyon karakteres. Miután leborotválta a szakállát, már pont úgy festett, mint a gyerekszínészünk, Chosen Jacobs felnőtt változata. A legfontosabb szempont az volt, hogy kiváló színészeket válasszunk, és ehhez képest csak második helyen állt, hogy a felnőttek hasonlítsanak a gyerekekre. Jay Ryan például nagy felfedezés volt. Amikor láttuk a castingvideóját, Andy rám nézett, és azonnal mondta, hogy ő Ben. James Ransone-t ismertük korábbról – PJ-nek hívjuk egymás között –, és ő tökéletes volt Eddie-ként. Andy Beannel pedig egy olyan bulin találkoztunk, amit Bill Skarsgård szervezett. Bill Hadert és a fantasztikus munkáit természetesen mind ismertük, ráadásul Finn Wolfhard volt az, aki ajánlotta őt nekünk, elvégezve ezzel a munkánkat. Soha nem volt ezekkel a fiúkkal kapcsolatban B tervünk. Mind tökéletesek voltak. 
 
A nézők most már tudják, hogyan néz ki Pennywise a filmben. Milyen módszerrel próbáltátok őt újra félelmetessé tenni? 
 
Ezúttal ő is szofisztikáltabb gonosz. Nemcsak a gyerekek nőttek fel, hanem ő is. Vissza akarja kapni azokat a srácokat, akik egyszer kicsúsztak a markából, ugyanakkor mérges is rájuk, mert annak idején legyőzték őt. Ráadásul azáltal, hogy visszatérnek a városba, bátorságot mutatnak, és ezt a tulajdonságot Pennywise nem állhatja. Gonoszabb, nagyobb szörnyeteggé kell válnia, hogy legyőzhesse őket felnőttként. Nagyon meglepő lesz az újbóli találkozásuk. 
 
A második rész nagyobbnak érződik… 
 
Mert jóval nagyobb. Az előző fejezet is sokkal nagyobb lett annál, mint amire bárki számított, de ez most kifejezetten nagyszabású mozi. Az elejétől fogva tudtuk, hogy ez egy nagy ívű, grandiózus sztori, szóval ehhez igazítottuk az elképzeléseinket. 
 
Mire számíthatnak a nézők a második fejezettől? 
 
Teljessé tesszük számukra azt a történetet, amibe már belekezdtek. Azt hiszem, a könyv és a film legnagyobb tanulsága az, hogy nem menekülhetsz. A félelmeid veled tartanak mindenhová egészen addig, míg szembe nem nézel velük, és ez többnyire csak felnőtt korodban következik be. Ha ez megtörtént, már tényleg képes leszel felnőtt életet élni anélkül, hogy a félelmeid agyonnyomnának. Mike azért maradt a városban, mert tudta, hogy ez az ő kötelessége, az ő felelőssége az emlékezés. A többiek elmenekültek, és ugyan az emlékeik elhalványodtak, de a félelem továbbra is jelen volt az életükben. Azért térnek vissza, hogy szembenézzenek a múltjukkal, és ez szerintem erőteljes, bátor döntés részükről. 
 
Tulu/InterCom
2019.09.02
|
(3 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
22:35
Végső állomás 3.
amerikai-német horror, 2006
22:45
Ready Player One
amerikai sci-fi, 2018
22:50
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
22:50
Vérző olaj
amerikai dráma, 2008
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.