Radikális festmények 2008–2018

Budapest, Budapest Galéria, 2019. szeptember 11. - október 13.
A monokróm festészet egyik legfontosabb hazai képviselőjének, Gál Andrásnak nyílik kiállítása szeptember 10-én a Budapest Galériában Radikális festmények 2008–2018 címmel.
A festmény egyszínű képként történő bemutatásának célja nem csupán egy színes tárgy készítése, hanem az ábrázolt egyedi szín belső természetének a feltárása is, vagyis a festmény funkciójával kapcsolatos összes kérdés a színek chartája és személyisége alá van rendezve. A kép a néző színhez kapcsolódó érzései által mutatkozik meg, mégpedig úgy, hogy a szín képi identitását a szín tényleges festett minősége határozza meg.
 

Gál András pályája az 1990-es években indult, s mára a monokróm festészet nemzetközileg is elismert művészévé vált, akinek művei a magyarországiak mellett jelentős külföldi gyűjteményekben is megtalálhatók.
 
2019.09.02
|


Játék
Arthur Flecknek (Joaquin Phoenix), a bukott komédiásnak naponta gyűlik meg a baja erőszakos kötekedőkkel, miközben Gotham City utcáit rója bohócnak öltözve.
Ma kerül kia lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.