Kubai kémekről és egy angol királyról szólt Velence

Pesti Est Exkluzív
Olivier Assayas a tavalyi Kettős életek után ismét a velencei versenyprogramban találta magát Wasp Network című kémfilmjével, miközben a Netflix versenyen kívül mutatta be a Magyarországon forgatott szabados Shakespeare-adaptációját.
Igazi latin amerikai sztárgárdával jött Velencébe Olivier Assayas. Penélope Cruz mellett Édgar Ramírez (Carlos), Gael García Bernal (No) és Wagner Moure (Narcos) is elkísérte a Wasp Networköt, a filmet, amit részben Kubában forgattak, és azokról a kubai kémekről szól, akik a kilencvenes években beépültek az Amerikába szökött kubai közösségbe, hogy jelentsenek az ottaniak Castro-ellenes terveiről. Assayas filmje borzasztó bátor: rengeteg karaktert mozgat, teli van meglepetésekkel, és valahogy mindenből egy kicsit túl sok van benne. Sajnos azt kell mondanom, hogy a rengeteg pozitívuma ellenére a Wasp Network sokkal jobban működött volna tévésorozat formájában. 
 
Két és negyedórás történelmi eposz V. Henrikről Shakespeare után szabadon? A Netflix szerint jöhet. A The King még A rettenthetetlen/Gladiátor filmek érájának terméke, vagy inkább egyfajta utózöngése. Nagy királydráma egy fiatal srácról, aki nem akar király lenni, de fel kell nőnie a feladathoz. Nem akar háborúzni, de csak háború által tud békét teremteni. Ha túltesszük magunkat azon, hogy a főhőst játszó Timothée Chalamet olyan vékony, hogy egy kardot is alig bírna felemelni, itt mégis hős harcos lehet a csatákban, és kibekkeljük a néhány unalmasabb jelenetet, egy korrekt, kellően sötét királydrámát kapunk a közepén egy coming of age storyval és néhány kellemesen véres és mocskos csatajelenettel.  
Tulu
2019.09.03
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.