Kiscelli Nap - Felcsillan a kastély

Budapest, Kiscelli Múzeum, szeptember 8. 14:00
Az idei Kiscelli napon feltárul a kastély története, az érdeklődők megismerhetik a múzeum épületének rejtett kincseit és gyűjteményének különlegességeit. A rendezvény központi témája a csillogás, a múzeum ősszel nyíló Ragyogj! – Divat és csillogás című nagyszabású divattörténeti kiállításához kapcsolódóan.
A Kiscelli napon bejárható lesz a lezárt kripta és a nemrég felújított sziklapince, tárlatvezetéseket is tartanak az aktuális kiállításokon, valamint régi festményeken és fényképeken elevenedik meg a múzeum, az egykori Schmidt-kastély épülete.
 
A hagyománnyá váló nyárbúcsúztató eseményen olyan tárgyak is előkerülnek, amik csak ez alkalomból láthatók. Megismerhetjük például az elsősorban fizikusként, geofizikusként és a felsőoktatás megújítójaként ismert, 100 éve elhunyt Eötvös Loránd kevésbé ismert fotós munkásságát is, akinek Budapestről készült, három dimenziót imitáló fotóit 3D-ssé alakítva csodálhatják meg az érdeklődők a múzeum gyűjteményének sztereokép-nézőkkel megtekinthető eredeti darabjaival kiegészítve.
 
A nap kiemelt tematikájához kapcsolódva a Meanwhile Studio csapata gyerekeket és felnőtteket egyaránt vár fényfestő workshopjára és élő audiovizulális előadására, és ugyancsak a ragyogás jegyében kézműveskedni is lehet: a Kiscelli nyomdában csillogós képeslapokat és hátizsákokat, a múzeum udvarán pedig csillogós kiegészítőket és füzetborítókat készíthetnek az érdeklődők. És ha már kézművesség, a gasztronómia sem maradhat ki a sorból, a rendezvény látogatói lecsóval és kézműves sörrel búcsúztathatják a nyarat. 
 
A múzeum szeptember 8-án 10 és 20 óra között tart nyitva. 
 
Jegyár: 1600/800Ft 
2019.09.04
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.