Gül Baba Kulturális Fesztivál

Budapest, Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely, 2019. szeptember 20 - 22.
A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy bemutassa a török népet és a magyar és török nép kultúrájában felfedezhető összefonódásokat.
A fesztiválnak helyet adó, hamarosan megnyitásának első évfordulóját ünneplő Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely szeptember 20-22. között egy olyan 3 napos fesztiválnak ad otthont, amely az egész családnak szórakozási lehetőséget nyújt, és mind a történelem, mind a Gül Baba és a török kultúra iránt érdeklődők számára kínál színes programokat, korosztálytól függetlenül.
 

A programban magyar és török koncertek, a török világot megidéző mesemondás, a helyszín és a fesztivál tematikájához kapcsolódó, azaz rózsával, tulipánnal, keleti motívumokkal kapcsolatos kézművesprogramok, történeti, művészeti és építészeti előadások, irodalmi felolvasások egyaránt szerepelnek, de lesz játszóház és gyereksarok is. Az előadók sorában olyan ismert nevekkel találkozhatunk, mint például a Talamba együttes, Agócs Gergely és a Fonó együttes, vagy Berecz András mesemondó. A gyönyörű kertben pedig Garay-Nagy Norbert festőművésszel bárki készíthet saját festményt a türbéről vagy a rózsákról. 
 

A fesztivál ideje alatt ingyenes tárlatvezetéseket is indítanak, amelyekre előzetesen az info@gulbabaalapitvany.hu címen vagy a helyszínen lehet jelentkezni.  
 
Ingyenes! 
 
2019.09.04
|
(6 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.