72 óra kompromisszum nélkül – Legyél te is az önkéntesség fiatal nagykövete!

A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház október 10-13. között magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat szólítva meg, hogy tegyenek együtt másokért, a környezetükért, és segítsenek ott, ahol szükség van rájuk!
Az akció célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. A programban évről évre 7-9000 fiatalt vesz részt, akik országszerte és határon túl akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg, száznál is több településen. A vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, közösségek olyan feladatokat kapnak majd, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek. A 72 órában végzett önkéntes munka gimnazista diákok számára iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.
 
A 72 óra honlapján október 1-ig lehet regisztrálni az akcióra!  
 

A szervezők a következő hetekben egy új kezdeményezést is indítanak „Legyél Te is a 72 óra nagykövete” címmel, melynek célja, hogy még több fiatalt hívjanak meg az októberi akcióra, hogy ők is megtapasztalhassák a segítségnyújtás örömét és fontosságát! A #tobbvagyhaadsz és #segitsszeretettel megjelölésekkel olyan képeket, videókat, történeteket várnak a közösségi médiában, ahol a fiatalok megmutatják, számukra mit jelent önkénteskedni, miért jó segíteni, és a mindennapokban hogy élik ezt meg. A legkreatívabb fiatal „nagykövetek” díjazásban részesülnek! 
 

 
www.72ora.hu
 
 
 
2019.09.18
|
(4 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.