Kiállítások a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon

Október 4. és 20. között újra a kortárs művészet fővárosa lesz Budapest, és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál esetében már-már védjegy, hogy minden műfajban történik valami különleges.
A térség egyik legjelentősebb összművészeti eseménysorozata idén is a kortárs művészet nemzetközi és hazai sztárjaival, ősbemutatókkal és formabontó köztéri programokkal teszi emlékezetessé az októbert, a közönség közel 40 helyszínen több mint 150 program – köztük jobbnál jobb kiállítások – közül válogathat a fesztivál 17 napja alatt.
 
Az Erzsébet téren Kertész 125 címmel interaktív köztéri fotóinstalláció lesz látható október 4–20. között. A térben a Kertész Andorként született művész életrajza kerül egészen egyedi megvilágításba: élettörténete egy 12 négyzetméternyi világító fotófalon, egy képválogatás bemutatásával elevenedik meg. A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában Au revoir!címel magyar származású, de Franciaországban élt vagy élő fotográfusok munkáiból láthatunk válogatást október 4. és január 5. között, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban pedig a 100 szóban Budapest elnevezésű kezdeményezésből született tárcanovellákból nyílik kiállítás.
 
A Ludwig Múzeumban október 5. és január 5. között tekinthetjük meg a Mintázat és dekoráció című kiállítást, a mozgalom az 1970-es években alakult ki az Egyesült Államokban, követői radikálisan megkülönböztették magukat az uralkodó művészeti irányzatoktól, például a minimalista vagy a konceptuális művészettől. Az európai közönség először találkozhat e változatos, sokrétű mozgalom ilyen léptékű feldolgozásával. A Telep Galéria pedig a Fiktív vonalak című tárlattal várja a közönséget október 4–25. között: a csoportos kiállítás célja a határ, mint téma sokoldalúságának és komplexitásának bemutatása képzőművészeti eszközök segítségével.
2019.09.25
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.