Programot hirdetett az ötödik Cziffra György Fesztivál

A Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészhez köthető, Cziffra György nevével fémjelzett fesztivál ötödik alkalommal kerül megrendezésre.
Igaz – ahogyan a sajtótájékoztatón elhangzott – az ötödik alkalom egyfajta jubileum, azonban a nagy ünnepségek helyett a rendezvény a csendes befelé fordulás fesztiválja lesz. Az igazi ünneplés a következő években, a Cziffra-centenáriummal kezdődik majd, és egy éven keresztül tart. 
 
A 2020. február 16-23. között megrendezésre kerülő fesztivált megelőzően, november 5-étől – Cziffra György születésnapjától – kezdődően ünnepi hangversenyeket, műhelytalálkozókat, kiállítást, mesterkurzusokat és gyerekprogramokat is rendeznek. Az eseménysorozat közreműködői olyan világhírű szólisták lesznek, mint Jevgenyij Kiszin (zongora) és Vadim Repin (hegedű). Természetesen a hazai zenei élet olyan neves, a zongorához köthető művészei is fellépnek majd, mint az alapító Balázs János vagy Oláh Kálmán jazz-zongorista. A komplex élményt a zene mellett pszichológiáról és művészetről szóló előadások, illetve egy kis gasztronómia – a Szamos Cukrászat erre az alkalomra alkotott süteménye és a Takler Pincészet speciális cuvée-je – is szinesítik majd. 
 
A fesztivál programjaira a jegyeladás már megkezdődött. 
2019.10.01
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.