Jön a Magyar Festészet Napja

Immár tizennyolcadik éve rendezik meg a Magyar Festészet Napját. Az október 18-ra, Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapjára időzített civil kezdeményezés az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát.
A programsorozat keretében idén is számos kiállítás és kísérőprogram – ötven csatlakozó város több mint 150 eseménye – közül válogathatnak az érdeklődők. A rendezvény fő helyszíne az idén Óbuda lesz. „Egy rendezvénysorozat, melyhez az ország és a Kárpát-medence művészeti közélete csatlakozik évről évre. Ünnepeljük együtt tehát azt, hogy van festészet, van magyar festészet, van jó magyar festészet, ami mögött kiváló művészek állnak és, hogy mindez összeköt, és nem elválaszt minket egymástól” – szól a szervező alapítvány felhívása.  
 
2019.10.02
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.