Programok hétvégére

2019. október 4-6.
Az első októberi hétvégén ki sem látszunk a jobbnál jobb programokból! Állatok világnapi rendezvények, az induló Cafe Budapest eseményei, dizájn- és gasztronómiai programok, guruló felvonulás, táncest és macskakiállítás is várja a fővárosiakat.
André Kertész 125 (CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál) 
Erzsébet tér  
október 4-20.  
www.capacenter.hu 
 
A térben a Kertész Andorként született művész életrajza kerül egészen egyedi megvilágításba: élettörténete egy 12 négyzetméternyi világító fotófalon, egy fotóválogatás bemutatásával elevenedik meg. Hasonlóan merész és újszerű formában találkozhatunk ikonikus alkotásával, a víz alatt úszó férfiról készült fotográfiájával. A szabadtéri installáció kreatív fotók létrehozására is lehetőséget teremt. Ingyenes! 
 
Accordia Irodalmi Társaság  
Óbudai KK – Békásmegyeri KH  
október 4., 15h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Az Accordia Kiadó irodalmi pályázatain feltűnt tehetséges szerzőkből alakult meg az Accordia Irodalmi Társaság, ami évek óta a Békásmegyeri Közösségi Házban tartja összejöveteleit. Tagjai stilisztikai képzést, verstani ismereteket kapnak, s módjuk van alkotói vitákban megméretni új műveiket. Ingyenes! 
 
Rakonczay Gábor: Az óceán átevezéstől a Déli-sarkig – Tudatos átkelés önmagunk Óceánján 
Óbudai KK – 3K  
október 4. péntek, 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Rakonczay Gábor, kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa. 3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 70 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait. Januárban érkezett vissza az Antarktiszról, ahol 44 nap alatt 900 km-t gyalogolva 3 társával együtt elérte a Déli sarokpontot. Jegyár: 1000 Ft.  
 
SimpliCity Fesztivál - minimalistán a városban 
The Studios (1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.) 
október 4-5. 
www.simplicityfest.hu 
 
Idén a fesztivál központi témája a digitális minimalizmus, vagyis online jelenlétünk hatása énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre. Hiszen csak akkor tudunk jó döntéseket hozni az online és offline térben egyaránt, ha ismerjük a mozgatórugóinkat, tudjuk, hogy mi az, ami valóban fontos számunkra, mi tölt fel, mennyi az elég.  
 
Állatszeretet Fesztivál 
Fővárosi Állat- és Növénykert 
október 4–6. 
www.zoobudapest.com 
 
Előadások, alkotóprogramok várják az érdeklődőket. A háromnapos programon a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az állatok fontos szerepére, az emberek és az állatok közötti kapocs erősítésére. 
Jegyár: gyerek: 2200 Ft, felnőtt: 3300 Ft.  
 
Design Hét Budapest 
október 4–6. 
www.designhet.hu  
 
A fesztivál Magyarország legnagyobb designeseménye, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése. 
 
Art Market Budapest 2019 (CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál)
Millenáris  
október 4–6.  
www.artmarketbudapest.hu 
 
A Millenáris kiállítási csarnokaiban 6 ezer négyzetméternyi kiállítási területen 30 országból érkező 100 kiállító jóvoltából ezúttal is 500 művész több ezer alkotása lesz megtekinthető és megvásárolható. Bővebben >>
 
Művészetek sugárútja
Andrássy út
október 4-6.
 
Az Andrássy út 1. és az Oktogon között textilművészek alkotásai lesznek láthatók, az Oktogonon óriásplasztikák, míg a Kodály köröndig tartó szakaszon festőművészek képeiből nyílik szabadtéri kiállítás. Három napon át az Andrássy út 1-től a Kodály köröndig pedig flashmob formájában mutatkozik be a zene, az irodalom a színház- és mozgásművészet. Bővebben >>
 
Asia GasztroFesztivál – Fedezd fel a világ ízeit! 
Asia Center 
október 5-én 10-20h 
www.asiacenter.hu 
 
Október 5-én egész napos kulináris kalandozásra csábít Budapest egyik legnagyobb bevásárló- és irodaközpontja. Mautner Zsófi, Gáspár Bea és Marton Adri látványkonyhai bemutatói mellett ingyenes workshopokkal és kóstolókkal, családi programokkal, többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Opitz Barbi, valamint a Midlife Crisis koncertjeivel várják az érdeklődőket. Bővebben >>  
 
Budaörsi halünnep 
Budaörs, halpiac 
október 5-én 10.30-17h 
www.facebook.com
 
Immár második alkalommal rendezik meg a Halünnepet a halpiacon. Finom halas falatok, izgalmas programok, tengeri és édesvízi finomságok, halbontás, halárverés, főzőshow várja az érdeklődőket. 
 
Őszi Nyílt Nap 
HEROSZ Budapesti Állatotthon 
október 5. szombat, 10–15h
www.facebook.com 
 
A kutyusokat lehet sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ kaphatunk. Lesz fleshagility és szolgálati rendőrkutyás bemutató, állatorvosi és fizioterápiás tanácsadás és ingyenes kutyakozmetika. A négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek. A kilátogatókat büfé várja házias ízekkel, és nem marad el a garázsvásár és a tombola sem. Ingyenes! Bővebben >>
 
III. Budapesti Rollerbike Felvonulás
Hősök tere
október 5. szombat, 14.30  
www.facebook.com 
 
Az ország eddigi legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulását szervezik a fővárosban. A résztvevők a Hősök terén gyülekeznek és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, rendőri biztosítással 15.30 órakor 10 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán. A rendezvény fő célja, hogy még mélyebben tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy mindenféle guruló eszköz kiváló és gyors módja a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélő is. 
 
Élő tinder a Rengetegben! 
Szentendre, Dömörkapu Rengeteg 
október 5. szombat, 15:30 
www.facebook.com 
 
Az élő tinder kísérlet arra mutat rá, vajon képesek vagyunk e élőben is megcsinálni mindazt egy emberrel amit a telefonon keresztül simán. Képzelj el egy tisztást. Képzelj el egy fiú és egy lány sort egymással szemben. És most képzeld el, hogy te állsz a sorban elöl, szemben valakivel. Döntsd el róla a másodperc töredéke alatt hogy szimpatikus e majd ragadd meg az előtted lévő asztalon található követ a megfelelő irányba. Vagyis döntsd el: „kő vagy nem kő?" Jegyár: 1000 Ft. 
 
Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó Kiállítás – Megnyitó 
Magyar Természettudományi Múzeum 
október 5. szombat, 16h 
www.nhmus.hu 
 
Hagyomány születik, újra itt vannak az év legszebb magyar asztrofotói. A Csillag-Képek 2019 kiállításon megtekinthető lesz hazánk asztrofotósainak munkáiból kiválasztott legszebb 100 asztrofotó, melyek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. A kiállításon szerepelnek majd a neves nemzetközi versenyere beválaszott és díjnyertes magyar fotók is. A megnyitón való részvétel díjtalan, a megnyitó keretén belül a kiállítás ingyenesen megtekinthető. 
 
Budapesti nemzetközi macskakiállítás 
Budapest China Mart 
október 5-6. 
www.macskakiallitas.hu 
 
Legalább 12 ország kiállítói vesznek részt az eseményen, akik a két nap alatt 300-nál is több csodaszép és különleges cicát mutatnak be. A kiállítás programjába idén is belefér majd fajtabemutató, ahol egy-egy különleges és/vagy népszerű fajta bemutatójára kerül sor. Ezeket a prezentációkat a fajták tenyésztői tartják magyar nyelven. Jegyár: 500-1000 Ft. 
 
Milonga Argentin Táncest 
Nemzeti Táncszínház  
október 5. szombat, 21h  
www.nemzetitancszinhaz.hu 
 
Első alkalommal rendeznek milongát a Nemzeti Táncszínház új épületében, az Ezerarcú Tangó előadást követően. Az előadás után lehet italt fogyasztani, és élvezni a forgatagot, a tangósokat pedig szeretettel várják a táncparketten. Az este folyamán éjfél körül a meghívott világbajnok Argentin Tangó páros, Max&Solange lép fel. Az est házigazdája Budai László. 
 
kiskertpiac - slow gasztro market feat chili 
Anker't 
október 6. vasárnap, 10:00
www.facebook.com 
 
Az októberi kiskertpiacon a növények, virágok, natúr kozmetikumok és természetes dizájn mellett a gasztronómia kerül középpontba! Csak úgy lassan, ráérősen, ízlelősen a nyár terméseiből készült finomságokkal - ezúttal kicsit csípősen! 
 
WAMP – Az alkotás öröme 
Bálna 
október 6. vasárnap, 10:00 
www.wamp.hu 
 
A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus. Ingyenes! 
 
 
2019.10.02
|


Játék
Az elveszett szaloncukrok történetével idézi meg a közeledő ünnep hangulatát.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.