Premier előtti filmek tömegével ünnepelheted az Európai Art Mozi Napját

Kilenc budapesti, és tizenkilenc vidéki művészmozi csatlakozott az Európai Art Mozi Nap megünnepléséhez. Október 13-án a részt vevő mozik változatos programokkal, különleges, értékes filmek premier előtti vetítéseivel várják a közönséget.
„Európa mozizni megy!” – szól a rendezvény szlogenje, és ezen a napon tényleg megéri majd moziba menni. Öt európai koprodukció, két új magyar film és egy hazai animációs film alkotja majd a program alkotja majd a programot, melyekben nemcsak az a közös, hogy mind jó filmek, hanem az is, hogy premier előtt (vagy bizonyos esetekben a premier hétvégéjén) láthatjuk őket.  
 
A család legkisebb tagjai biztosan örülnek majd a Mi újság, kuflik? című kufli-kalandnak. Két és fél hónappal a hazai premier előtt érkezik az Életrevalók alkotóinak új, életigenlő mozija, a Különleges életek, melynek a főszerepét Vincent Cassel játssza. A skandináv történetek szerelmesei is jól járnak. A Berlinben Ezüst Medvével kitüntetett Lótolvajok a romantikus lelkületű nézőknek ajánlott, míg az Izland rideg tájain játszódó, és Cannes-ban díjazott A legfehérebb nap a rideg bűnügyi drámák kedvelőinek lesz igazi csemege. A Ragadozók egy olasz maffiafilm, annak minden jellegzetes tulajdonságával, a háromórás Mű szerző nélkül pedig A mások élete rendezőjének nagy visszatérése, amit még Oscarra is jelöltek. A magyar kamaszok a FOMO - Megosztod és uralkodsz-tól kapnak egy csúnya generációs tükörképet, míg a Szép csendben című film – Nagy Zoltán első rendezése - egy zeneiskolai szexuális zaklatás drámai történetének ígérkezik. 
Tulu
2019.10.04
|
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.