Múzeum+ Október: Rembrandt-variációk tapas- és borválogatással

Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2019. október 10. 18:00
A Múzeum+ sorozat soron következő estjén a látogatók a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteménye mellett az új időszaki, Rembrandt és tanítványai. Rajzok és rézkarcok a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kamarakiállítást is megtekinthetik rendhagyó tárlatvezetések mellett.
Az Élő MúzeumCafé beszélgetésen arról hallhatunk, hogyan lett az idén 350 éve elhunyt Rembrandt a művészettörténet ikonikus alakja, hogyan befolyásolták a róla alkotott képet az életművét övező mítoszok, miként vált mintává a követők számára és milyen hatásai fedezhetők fel a kortárs művészetben (Rembrandt mint művészeti brand). A gyűjteményekben az este folyamán fel-felcsendülnek érdekes dallamok, jól ismert költemények, megelevenednek mozdulatok, amelyek színesítik, gazdagítják, kiegészítik a képtárak gyűjteményét.
 
A Klasszikus Ókor kiállításon ókori személyek ruhájába és szerepébe bújt színészek mesélnek az antik kiállítás műtárgyairól, valamint rajtuk keresztül a saját életükről és az adott korszakról is. A Kreatív sziget Workshopján fehér papíron fekete tűfilccel készíthetjük el Rembrandt metszeteinek másolatait. A Márvány Csarnok Lounge bárjában Selector Emka, a Jazzy Rádió rezidens DJ-je játszik, a tapas- és borvariációkról pedig a Fine Art Bistro gondoskodik.
 
A rendezvény érvényes múzeumi belépőjeggyel vagy Múzeum+ jeggyel látogatható.
2019.10.07
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.