Megvan a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2019 nyertese

2019-ben Halász Dániel fotográfus nyerte a Capa Központ és a főváros közös Budapest Fotográfiai Ösztöndíját. Nyertes szinopszisának címe: Határvonal.
A Capa Központ 2017-ben Budapest Főváros Önkormányzata partnerségével megújította a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat: a díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó a koncepcióként beadott tematikáját követve elkészítse fotósorozatát a magyar fővárosról. A kétévente kiírásra kerülő ösztöndíj 12 havi nettó 100 000 Ft odaítélésével, valamint egy kiállítással és az ahhoz kapcsolódó katalógus megjelentetésével jár. 
 
Az ösztöndíj odaítéléséről 2019-ben héttagú szakmai zsűri döntött – az eredményt az október 7-i díjátadón jelentették be. A győztes idén Halász Dániel lett, ő nyerte a fotográfiai ösztöndíjat Határvonal című szinopszisával. Pályázatával a kuratórium elismerését vívta ki továbbá Csizik Balázs, Molnár Zoltán, Szatmári Sára és Varga Viktor. 
2019.10.08
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.