Programok hétvégére

2019. október 11-13.
Az ősz nemcsak színekben, de jobbnál jobb programokban is gazdag, gasztrofronton pedig különösen erős ez a hétvége, amikor is zajlik az Országos Étterem Hét, de a kürtőskalács, a szarvasgomba és a kolbász kedvelői is tobzódhatnak az ízekben. Design Hét, Margó Feszt, Kutyás Critical Mass és további érdekességek alább!
Országos Étterem Hét 
október 7–13.  
www.etteremhet.hu 
 
Az októberi programhoz már most több mint 130 étterem konyhájának ízei közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A résztvevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak. 
 
Déli Doku fesztivál
Bem Mozi, Anker't, House Bar
október 8–13.
www.delidoku.com  
 
A fesztivál célja, hogy a budapesti őszben üde színfoltként tündökölve közelebb hozza a hazai közönséget a latin-amerikai kultúra eddig ismeretlen szegleteihez. Az események különböző helyszíneken zajlanak majd. Ingyenes!  
 
Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár 
Várkert Bazár  
október 10–13.  
www.margofeszt.hu 
 
A fesztiválon nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók, de kedvükre válogathatnak az egyetlen őszi könyvvásáron, melyen 40 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit. 
 
ELTE FESZT 2019 
ELTE Bölcsészettudományi Kar 
október 11. péntek, 7:30-15:00 
www.elte.hu 
 
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem interaktív pályaválasztó fesztiváljára a Trefort-kertben. A rendhagyó mintaórák, felvételi információk, nemzetközi ösztöndíj lehetőségek, interaktív workshopok mellett sportprogramok is várják az érdeklődőket. 
 
Budapesti Design Hét: Made in Korea 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum  
október 11. péntek, 15h  
www.hoppmuseum.hu, www.designhet.hu 
 
Az idei Design Héten a koreai művészeté a főszerep, és hagyományos koreai hanji papírral bevont ékszertartó doboz készíthető. 
 
Az önkományzati választások elé – Pódiumvita 
ELTE Társadalomtudományi Kar  
október 11. péntek, 17h  
www.okopolitika.hu 
 
Mik a kampány tanulságai? Mitől lesz elérhető egy település? Lehet-e klímabarát egy város? 
 
6. Disznótoros Kolbászfesztivál 
Magyar Vasúttörténeti Park 
október 11-13.  
www.kolbaszfeszt.hu 
 
3 kolbászutca, kézművesvásár és gasztroutca, étel és ital kóstoltatás, disznófeldolgozás-bemutatók, tájházmúzeum, állatsimogatók, traktor- és stabilmotor-kiállítás, termelőeszköz-kiállítás, gőzmozdony- és vasútikocsi-kiállítás, mozdonyforgató, népi játszótér és még sok ingyenesen használható játék a gyerekeknek, zenei programok, folklór programok, oldtimer autó- és motorkiállítás várja a látogatókat. 
 
7. Kürtőskalács Fesztivál
Budapest, Városliget
október 11-13. 
www.kurtoskalacsfesztival.hu 
 
Idén újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak. A régi-új helyszínen rekordszámú kürtőskalács-készítő stand mellett koncertek, színes gyermekprogramok és sok-sok meglepetés várja a látogatókat. Bővebben >> 
 
Ragyogj! - Divat és Csillogás 
Kiscelli Múzeum 
október 11.-2020. március 15.  
www.kiscellimuzeum.hu 
 
A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, önmagunk megkülönböztetésének igénye pedig az öltözködés egyik mozgatórugója. Minden, ami csillog, így magára vonzza a tekintetet, ezt a célt szolgálja. A kiállításon látható 18-21. századi, különféle alkalmakon viselt öltözékek a társadalmi és életmódbeli változásokat is tükrözik. Bővebben >> 
 
Kutyás Critcal Mass - Állatok Világnapja Felvonulás  
Bazilika - Andrássy út - Hősök tere
október 12. szombat, 13h 
www.facebook.com 
 
A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület Kutyás Critical Mass eseménye és a MÁTSZ-MÁOSZ által megadott Állatok Világnapja Felvonulása ezúttal összevonva kerül megrendezésre. A cél felhívni a figyelmet az állatokkal és a természettel való békés együttélés fontosságára. 
 
Terézvárosi Búcsú 
Szófia utca, Eötvös utca
október 12–13.
www.terezvaros.hu  
 
Koncertek, kiállítások, helytörténeti séta, kézműves- és gasztronómiai vásár, fotószínház, vásári játékok, gyerekprogramok, verkli és kosztümös felvonulás is várja a látogatókat Terézváros évszázados hagyományokkal bíró összművészeti rendezvényén. Ingyenes! Bővebben itt és itt >>
 
Erdei és szarvasgomba feszt 
Pancs - gasztroplacc 
október 13., vasárnap 9h 
www.facebook.com 
 
Az ősszel és a lehulló levelekkel, megérkeznek a mélyebb, komplexebb ízű vadon termő gombák, köztük az ínyencek kedvencének számító szarvasgombával. Ezt a napot ezeknek a különleges alapanyagoknak szentelhetjük és egyúttal megtudhatjuk, hogyan emelhetők be a mindennapok ételeibe.
 
Európai Art Mozi Nap
9 budapesti mozi 
október 13. vasárnap
www.artmoziegyesulet.hu 
 
„Európa mozizni megy!” – szól a rendezvény szlogenje, és ezen a napon tényleg megéri majd moziba menni. Öt európai koprodukció, két új magyar film és egy hazai animációs film alkotja majd a program alkotja majd a programot, melyekben nemcsak az a közös, hogy mind jó filmek, hanem az is, hogy premier előtt (vagy bizonyos esetekben a premier hétvégéjén) láthatjuk őket. Bővebben >>

Fitbalance 
Papp László Bp Sportaréna  
október 13. vasárnap  
www.fitbalance.hu 
 
Közel 100 edzővel, 50 kiállítóval, 8 különböző mozgászónával és több mint 100 izgalmas programmal várják az érdeklődőket a szervezők. Az eseményre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.  

villa.séta 
Barabás Villa  
október 13. vasárnap, 11h  
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek a Budastep túravezetőjével. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről, a helyről, valamint a környékről. Jegyár: 500-800 Ft.  
 
 
2019.10.09
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.