A Határtalan Design Kiállítás díjazottjai 2 +

Budapest, Eventuell Galéria, 2019. október 5. - november 5.
Az Eventuell Galéria idén 25 éves. A magyar designszcéna egyik legjelentősebb és legaktívabb műhelye a negyedszázados évfordulót sokszínű kiállítássorozattal ünnepli.
A rendezvénysorozat második állomásán a három éve alapított Határtalan Design díj idei díjazottjai közül a lengyel Studió Malafor munkáival, a magyar Blum & Wolf lámpáival és Kollár Ágnes textiljeivel ismerkedhet meg a közönség. A bútor- és textilkategóriában díjazottak mellett vendégkiállítóként a 2017. évi kiállítás egyik résztvevője, Monika Järg észt textiltervező is részt vesz a válogatásban. A tárlaton olyan designérdekességekkel találkozhatunk például, mint a felfújható papírbútor vagy a gyapjúfilcből készülő akusztikus világítótest.
 
A díjazottak:  
 
Kollár Ágnes 
 
A Metropolitan Egyetem Textilművesség MA szakán végzett. Számára a textiltervezés egy rendkívül szabad terület, ahol eszköz- vagy alapanyagbeli megkötés nélkül fejezheti ki magát. A két kiállított textil inspirációját a víz felszínén megjelenő fényjátékok, reflexiók adták. A digitális tervezés folyamatába korábban manuálisan készített felületeket vont be, és az így létrejött rétegek transzformálásával, egymásra helyezésével egy olyan hatás elérésére törekedett, amely remélhetőleg mindenkiben a vízfelület mozgalmasságát idézi meg.  
 
Blum and Wolf  
 
Albert Virág építész és Pongrácz Farkas formatervező közös márkája a Blum & Wolf, melynek égisze alatt különleges világítótestek tervezésével foglalkoznak. A Blum&Wolf lámpák sötétben fényükkel, nappal attraktív megjelenésükkel hódítanak. Mindegyik kollekcióra jellemző a puritán anyaghasználat és az egyszerű, de frappáns hajtásokkal összeálló izgalmas forma, legyen szó a fehér Plümo és Plümo Wind sorozatról, a fafurnérból készülő Möbio szériáról, vagy a gyapjúfilc felhasználásával készülő akusztikus világítótestekről.  
 
Malafor
 
Az egyik legismertebb lengyel formatervező duó – Agata Kulik-Pomorska és Paweł Pomorski – számos nemzetközi designdíjas termékkel büszkélkedhet. Látásmódjukra jellemző a progresszivitás, a megszokott sémákból kizökkentő ötletek, a hétköznapi anyagok újszerű alkalmazása és a környezettudatosság. Budapesten látható Blow Sofa bútoruk egy újrahasznosított papírból készülő felfújható ülőbútor, amely egyszerre strapabíró, könnyen szállítható, de meglepően kényelmes is.  
 
2019.10.14
|
(10 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.