A legfehérebb nap

est.hu:
8/10
|
olvasói
5/10 (4)
Ingimundurra egyszerre szakad rá a teljes magány: nemcsak a felesége veszíti életét egy balesetben, hanem kisvárosi rendőrként a nyugdíjkorhatárt is eléri, és a még mindig tetterős férfi láthatóan nem tud mit kezdeni a rengeteg rá szakadó szabadidővel.
Próbál a családja és az unokája segítségére lenni, de nem valami jó benne (az esti mese olvasása a film messze legviccesebb jelenete), és amikor sejteni kezdi, hogy talán a felesége annak idején megcsalta őt, elszakad nála a cérna. Hlynur Palmason mozija vérbeli karakterdráma egy szomorú, gyászoló férfi teljes összeomlásáról, és az összeomlás miatt elkövetett tragikus, ugyanakkor bizonyos szempontból nevetséges tetteiről. Egy végtelenül szomorú történet jellegzetes izlandi hátterek előtt elmesélve, amit mégis emészthetővé tud tenni a ragyogó időzítéssel használt éjfekete humor.
Tulu
2019.10.25
|
Hvítur, Hvítur Dagur
dán-izlandi-svéd filmdráma, 109 perc, 2019
Egy Isten háta mögött izlandi városkában egy szolgálaton kívüli rendőrfőnök elkezdi gyanítani, hogy egy helyi férfinak viszonya volt a feleségével, aki nemrég autóbalesetben hunyt el.
Rendező:

Hlynur Palmason

Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2019. október 31.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.