Az apáca újra a Trafóban

Ismét látható a Trafó színpadán a Dollár Papa Gyermekei társulat Az apáca című előadása, ami Denis Diderot 1780-ban befejezett regényéből készült. A felvilágosodás kiemelkedő művének középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

Ő meséli el hányatatott életét, zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, szerelmeit, Istenhez fűződő viszonyát, az átlagember előtt ismeretlen zárdabeli élet borzalmait, az összezárt nők egymás közti hatalmi és érzelmi játszmáit. Az apáca sok szempontból egyenes ágú folytatása a Dollár Papa Gyermekei korábbi munkáinak: klasszikus szöveg újraértelmezése az emberrel és az emberi kapcsolatokkal a középpontban.
 

A rendező, Ördög Tamás hat nővel (Kiss-Végh Emőke, Cuhorka Emese, Urbanovits Krisztina, Szalontay Tünde, Stork Natasa, Hód Adrienn) teremti meg a zárdák világát. Az október 26-án, 15  és 18 órakor bemutatásra kerülő előadásnak meghatározó eleme a zene, melynek szerzője Dargay Marcell. A jelmezekről ismét Kiss Tibor és Dévényi Dalma, azaz a Je Suis Belle tervezőpárosa gondoskodott.
2019.10.18
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.