Casa Activa. INERS – atopia future home

Budapest, Glassyard Gallery, 2019. szeptember 27. - november 30.
A Glassyard Galéria tágas tereit mintalakásként használva Casa Activa. INERS – atopia future home című sorozatának új fejlesztéseit mutatja be a hazai közönség előtt Lakner Antal.
A kiállítás a világméretű gazdasági válság után újrainduló ingatlanfejlesztési és építkezési boom futurisztikus vízióiban megjelenő új típusú munka- és lakókörnyezet technológiailag túlfinomult termékére, az úgynevezett „smart-home” jelenségére reflektál. Lakner új sorozatával átértelmezi a „komfort” fogalmát és az „aktív” életre vonatkozó modernista és futurisztikus elképzeléseinket. A kiállítás terébe helyezett tárgyakkal és installációkkal az alternatív otthonok showroom-szerű bemutatását idézi fel, ahol minden berendezési tárgy dinamikus, kihívást jelentő helyzetben vagy meglepő formában és összefüggésekben jelenik meg.
 
A Casa Activa című tárlaton a közönség interakcióba léphet a művész által létrehozott különös tárgyakkal, amelyek próbára teszik a nézőnek azt a képességét, hogy összeegyeztesse a luxusról kialakult képzetek, a 21. századi technológia által lehetővé tett kényelmes életmódmegoldások és a klímaváltozással együtt járó globális krízis következményei közti ellentmondásokat. A nagyléptékű installációk és speciális, szomatikus hatásokkal operáló interaktív lakóeszközök meghökkentően új víziót vetítenek elénk létmódunk aktuális feltételeiről.  
 
2019.10.21
|
(5 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.