Így készült a Terminátor: Sötét végzet

Terminátor-filmekből sosem elég, legalábbis Hollywood szerint biztosan nem. Ráadásul az új film Robert Patrick és Michael Biehn kivételével szinte minden régi kulcsszereplő visszatérését hozza magával, így most az előjelek jobbak, mint korábban. Ihatunk előre a medve bőrére?
10. Bár a 2015-ös Terminátor: Genisys nem hozott elég jó eredményt ahhoz, hogy folytatás készüljön hozzá, a gyártó Skydance-t így is meggyőzték a nemzetközi bevételek arról, hogy van még élet a Terminátor franchise-ban. Úgy döntöttek, nem folytatják a Genisys által vitt vonalat, hanem egy attól eltérő epizóddal állnak elő, mintha a korábbi nem James Cameron által jegyzett filmek nem is léteztek volna. 
 
9. James Cameron a Sötét végzetre úgy tekint, mint a Terminátor második részének direkt folytatására. Bár az összes eddigi folytatáshoz támogatólag állt hozzá jó barátja, Arnold Schwarzenegger miatt, ez most az első olyan új rész, amiben producerként tevékenyen részt vett. 
 
8. Mielőtt elvállalta volna a film rendezését, a Deadpool miatt ismertté vált Tim Miller rengeteg science fiction szerzővel konzultált, és kikérte a véleményüket, hogy milyen irányt adnának a folytatásnak. Joe Abercrombie (brit író - a szerk.) javaslatára került a történetbe a félig ember, félig gép karakter. 
 
7. Miller végül a sztorit teljes egészében Sarah Connor karakterére építette fel, és nem volt B-terve arra az esetre, ha a színésznő nemet mond neki. Linda Hamilton az aláírás előtt konzultált exférjével, James Cameronnal is, aki egy levelet küldött neki, amiben hosszan sorolta, hogy milyen okok szólnak amellett, hogy vállalja a projektet, és milyen okok szólnak ellene. Hamilton végül igent mondott az ajánlatra. 
 
6. A filmezés során Tim Miller rendezőnek folyamatosan figyelmeztetnie kellett Linda Hamiltont, hogy hagyja abba a mosolygást, miközben egy fegyverrel tüzel, mivel a színésznő annyira élvezte a dolgot. 
 
5. Bár a Terminator: Genisysről nincsenek túl szép emlékeink, a filmben Schwarzenegger testdublőrét alakító Brett Azar számára mégis jó ajánlólevélnek bizonyult, ugyanis ebben a moziban is az övé lehetett ez a megtisztelő cím. 
 
4. A castingos csapat egy tizennyolc éves mexikói lányt keresett Dani Ramos szerepére. Ehhez képest végül egy kolumbiai színésznőt találtak Natalia Reyes (Az átkelés madarai) képében, aki ráadásul már harmincegy éves. 
 
3. Elég komoly sajtóvisszhangot váltott ki, amikor bejelentették, hogy a második rész John Connorját játszó Edward Furlong is szerepet kapott a Sötét végzetben, lévén a színész köztudottan nincs túl jó formában erős alkohol- és kábítószer-problémái miatt. 
 
2. Az írócsapat és James Cameron azt a tanulságot vonta le az eddigi folytatásokból, hogy a filmek túl komplikálttá tették az időutazást, ezért ezt a hibát újra nem követhetik el, és sokat kell egyszerűsíteniük a sztori időutazást érintő részén. 
 
1. James Cameron és David Ellison a hírek szerint egy trilógiában gondolkodik, vagyis a Sötét végzet sikere esetén számíthatunk még újabb folytatásokra. Az emberek és gépek harca nem akar véget érni. 
 
28 October 2019
|
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.