„Egy jó romantikus film reményt ad az embernek” - Emilia Clarke

Idén új fejezet kezdődött Emilia Clarke életében. Nyolc évad után véget ért a Trónok Harca, ő pedig filmsztár-karrierbe kezd, melynek az első állomása a Múlt karácsony című romantikus vígjáték.
Elmesélnéd, hogy milyen karakter Kate, és milyen személyes kötődésed van a sztorijához? 
 
Amikor először találkozunk vele, kissé össze van zavarodva, mert nem tudja, mit kellene kezdenie az életével. Karácsonyi manónak öltözve dolgozik egy karácsonyi boltban, és ez nem az, amiről gyerekkorában álmodozott. Emiatt persze frusztrált, ami érthető. Abban is nagyon jó, hogy lekoptassa a túlságosan rámenős és túloltalmazó édesanyját, akit a csodás Emma Thompson alakít. Kate határozottan próbálja elkerülni, hogy haza kelljen mennie. A Tinder segítségével pedig viszonylag könnyen talál valakit, akihez hazamehet, ahelyett, hogy az anyjával kelljen egy lakásban lennie. Nem mondhatnánk, hogy ez az életmód túl egészséges lenne, ám a történet egy pontján találkozik valakivel, aki megmutatja neki, hogy ennél több lehetőség rejlik az életében. 
 
A film ugyan vicces, de nem kerüli el a komolyabb témák felvetését sem… 
 
Igen, karácsonyi filmnek álcáztuk, pedig több egy szimpla karácsonyi filmnél. Meglehetősen sok releváns és fontos témával foglalkozunk benne, Kate pedig egy eléggé szokatlan főhős, mivel egyáltalán nem szégyelli, hogy nem a helyes úton jár. Az élete és az őt körülvevő emberek viszik rá arra az útra, amin halad. Egy ilyen kaotikus, szűretlen és tökéletlen nővel száz százalékig azonosulni tudok. Mindannyian gyakran pörgetjük végig az Instagramot, és látjuk, hogy mindenki másnak milyen csodás élete van, és pompásan néznek ki a Bahamákon. Színészként felszabadító volt számomra egy olyan fiatal nőt alakítani, aki nem túl kedves. Teljes mértékben rossz életmódot folytat, és tisztában is van ezzel, amit számomra vicces volt eljátszani. 
 
Énekelned is kellett a filmben, sőt a fizikai komédiázásodat is tökéletesíthetted. 
 
Olyan dolgokat is meg kellett mutatnom, amik nem szerepeltek az önéletrajzomban. Valójában énekelni mindig is szerettem. Fiatal koromban választanom kellett a színészi és az énekesi pálya között, mert mindkettőt nagyon szerettem. Ha valamikor elsétálsz a házam mellett, jó eséllyel hallani fogod, hogy valamit énekelek odabent. Valószínűleg sokakat idegesíthetek ezzel, de ehhez ragaszkodom, és ebben is hasonlítok Kate-re. Ezenfelül ott van még a sok slapstick humor, amit nagyon szeretek. Amikor még drámasuliba jártam, sosem én kaptam a főszerepeket. Én voltam a habókos nagymama, vagy az őrült nő, és ezt imádtam. Imádom a fizikai komédiázást. 
 
A filmet egy Wham!-sláger inspirálta. Rajongója vagy a Wham!-nek és George Michaelnek? 
 
George Michael hatása nagyon is érezhető a filmben, az egész az ő dalából, a Last Christmasből indul ki. Mágikus dolog. Mindig is szerettem George Michaelt, a régi időkben még Wham!-et is hallgattam. Csodás énekes volt, hihetetlen dalokkal. Bármikor örömmel rázendítek egyre egy karaokebárban.  
 
Te is úgy látod, hogy a film olyan, mint egy Londonhoz írt szerelmes levél? 
 
Ez így van. A város legjobb helyein forgattunk, olyanokon, amiket sokan nem ismernek, és olyan ismert helyeken is, mint Covent Garden. Londoniként ez számomra nagyszerű volt. Forgattunk például a Regent Streeten is hajnalban, amikor teli volt az utca részeg emberekkel. Egyik reggel nagyon vicces dolog történt, amikor egy kocsi megállt előttem. A sofőr nem vette észre a kamerákat, odahúzott a pad elé, ahol épp ültem, és megkérdezte tőlem, hogy „Te valami influencer vagy?” Sok hasonló vicces dolog történt, sok volt arrafelé a részeg, de nagyon jó volt Londonban forgatni karácsony környékén, és a város karácsonyi hangulatához még az operatőrünk is hozzátett egy csomó tündéri fénnyel. 
 
Milyen karácsonyi tradíciók élnek a családodban? 
 
Van egy, de édesanyám ragaszkodik hozzá, hogyha a tesómnak és nekem is lesz hosszú távú kapcsolatom, a szerelmeink akkor sem vehetnek részt benne. Karácsony reggelén fogjuk a harisnyáinkat, egy üveg pezsgőt, egy kancsó teát, jön a kutya is, és mind bemegyünk a szüleim hálószobájába, hogy együtt ünnepeljünk. Azt hiszem, ha kicsit öregebbek leszünk, majd abba fogjuk ezt hagyni. 
 
Szerinted mitől lesz jó egy romantikus film? 
 
Be kell mutatnod a nézőknek két olyan embert, akik tökéletesen összeillenek, ha tudnak róla, ha nem, majd utána gyorsan szét kell őket szedned. Például úgy, hogy elsőre valaki mást vesznek észre, például egy dögös csávót a táncparketten, akiről azonban utólag kiderül, hogy egy rémálom. A nézőknek pedig szurkolniuk kell, hogy a megpróbáltatások dacára a két összeillő ember újra egymásra találjon. Ha az ember egy ilyen filmet néz, folyton arra gondol, hogy „Ez akár én is lehetnék”. A remény mindig jelen van. Egy jó romantikus film reményt ad az embernek.  
 
Végezetül elmesélnéd a kedvenc élményedet a Múlt karácsony forgatásáról? 
 
Annyi van. Ez volt az eddigi legjobb filmes forgatásom. Néha már túl sok is volt a mókázásból. Nem tudok korcsolyázni, de a szerep kedvéért meg kellett tanulnom, és eljutottunk egy pontra, amikor az operatőr szólt, hogy „Emilia, tudom, hogy itt vagy mindennap, és napi 12 órát forgatunk éjféltől délig, de meg kell tanulnod ezalatt korcsolyázni, és meg kell csinálnod a táncot”. Azt hittem, össze fog jönni, de amikor elértünk ahhoz a forgatási naphoz, minden porcikámban remegtem. Izzadtam, halálra voltam rémülve. Nem tudtam, hogy fogom megcsinálni. Azelőtt 11 éves koromban korcsolyázhattam utoljára, és akkor se voltam valami jó. Egészen megalázó volt, ahogy ott bénáztam a többiek előtt. Szörnyű voltam. Aztán jött Henry (Henry Golding, a film főszereplője – a ford.), aki csak kisiklott a jégre, mint egy igazi profi. Én pedig folyamatosan elestem, önkéntelenül is csináltam a slapstick komédiát. Ha jól megnézed azt a jelenetet, láthatod az arcomon, hogy nem voltam épp az életem csúcspontján. 
 
A Múlt karácsony november 7-től lesz látható a hazai mozik műsorán.
 
Tulu/UIP-Duna Film
2019.10.28
|
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.