A méregdrága Mulan-remake-be beletörhet a Disney bicskája

Egy fiatal kínai cselédlány férfi harcosnak álcázza magát, hogy megmenthesse az édesapját. Mindent kockára tesz a családjáért, így válik belőle Kína történetének egyik legnagyobb harcosa. Tavasszal érkezik a Disney Mulan című animációs filmjének élőszereplős változata.
A Disney-t már elég régóta foglalkoztatja a Mulan élőszereplős remake-jének elkészítése, 2010-ben Chuck Russell rendező még Zhang Ziyi főszereplésével szerette volna elkészíteni. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, a Disney-nél pedig külön iparággá vált az egykori rajzfilmes sikerek élőszereplős remake-elése, de ezen darabok közül is kiemelkedik majd a Mulan, legalábbis költségvetésében mindenképp. Rossz nyelvek szerint a büdzsé alulról súrolja a 300 millió dollárt, amivel ott a helye minden idők legdrágább filmjeinek listáján, és egyértelműen ez a valaha készült legdrágább film, amit rendezőnő készített. 
 
A stúdió nem akart botrányt, ezért feltűnően figyelt arra, hogy a főbb szerepeket valóban kínai származású színészekre osszák. A Mulant játszó színésznő megtalálása volt a legnehezebb. Olyan színésznőt kerestek, aki kínai, jól beszél angolul, jártas a harcművészetekben, és még sztárkisugárzással is rendelkezik. A kiválasztott Liu Yifei először telitalálatnak bizonyult, aztán elkezdett posztolgatni a hongkongi tüntetők ellenében a kínai kormány mellett, sok borsot törve a Disney PR-osztályának orra alá, akik egyelőre minden szerepléstől eltiltották. Kíváncsian várjuk, a sajtóturné idején hogyan fogja mindezt megmagyarázni… Egy biztos: a filmmel a Disney sokat kockáztatott, és nem lesz egyszerű, hogy a pénzéhez jusson. 
 
(Hazai bemutató: 2020. március 26.) 
2019.11.04
|
(26 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.