Gyerekprogramok a héten

2019. november 7 - 13.
Klasszikus gyerekmesék, kézműveskedés az újrahasznosítás jegyében, erdei boszorkánykonyha, vasútmodell-kiállítás, társasjátékok, múzeumi kalandozás és kamarazene is szerepel a hét legjobb programjai között.
Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
november 10-én 15h: 
villa.berek bábszínház: Hófehér és Rózsapiros 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Bőröndös játék bunraku bábokkal a Batyu Színház előadásában. Nagy utazásra indul hősnőnk, bőröndje csuda dolgokat rejt. Előkerül egy meséskönyv, melynek szereplője két rózsafából született leányka, egy kedves özvegyasszony, egy jóságos medve és egy gonosz törpe. Gyere velünk te is, és légy részese egy felejthetetlen, mesés utazásnak! Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy szegény, özvegyasszony. Nem volt egyebe, csak egy házacskája, a házacska előtt egy kertecske s abban két rózsafácska: fehér rózsa nyílt az egyiken, piros a másikon. Jegyár: 800-1200 Ft.  
 

FSZEK Üllői úti Könyvtára 
www.fszek.hu
november 8-án 17h: 
Manófaktúra – Hahó! – Hasznos holmikat készítünk 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Újrahasznosítunk többféle háztartási hulladékot, így védjük környezetünket, és szokásunkhoz híven idén is kreatív, új technikákat tanulunk! Ingyenes!  
 
Hiúz Ház - Királyrét 
www.dunaipoly.hu 
november 9-én 11h, 14h: 
Családi nap Királyréten – Boszorkánykonyha 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Milyen színű lesz a bodza-, a fagyalbogyó és a szeder terméséből a festék? Melyik virág szirmából lehet festéket készíteni? Mi a gubacstinta? Aki kíváncsi, tartson velünk! Az erdei séta után növényi tintákkal lehet festeni, főzeteket kóstolni. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Bejelentkezés szükséges, legkésőbb az előző nap délután 15 óráig a kiralyret@dinpi.hu címen vagy a +36-27/585-625 számon (munkaidőben). Jegyár: 2600 Ft/család.  
 
KlauzálHáz  
www.klauzalhaz.hu
november 12-én 10h: 
Manócska bérlet: Frakk a macskák réme – zenés mesejáték 
 
Ajánlott korosztály: 3-6. Bálint Ágnes tüneményes meséje a kutya–macska barátságra épül. Irma néni és Károly bácsi két elkényeztetett cicájukkal, Lukréciával és Szerénkével éli mindennapjait egy falusi házacskában. A két macska rendkívül lusta és szemtelen, ezért Károly bácsi nem kedveli őket túlságosan. Károly bácsi nagyon vágyik már egy harcias kutyára, aki megnevelné a macskákat. Ekkor érkezik Frakk, aki rövid időn belül a macskák réme lesz. Jegyár: 1000 Ft. 
 
november 13-án 14h:
Gulliver bérlet: Pán Péter – mesemusical
 
Ajánlott korosztály: 6-10. A klasszikus gyermekirodalom egyik halhatatlan, költői remeke a felnőni nem akaró Pán Péter története. Ez a mese azért marad örök klasszikus, mert a minden emberben kitörölhetetlenül megbúvó, élő vágyat testesíti meg: a visszavágyást a gyermekkor csodákkal, kalandokkal teli világába. Jegyár: 1000 Ft.  
 

Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
november 8–10. 9h: 
Vasútmodell-kiállítás 
 
Ajánlott korosztály: 3+. A kiállításon a vasútmodellek mellett megtekinthető egy 35 méter hosszú, H0-s méretarányú terepasztalvasút, villamos és autóbusz közlekedéssel. Interaktív játszóház Thomas vasutakkal, éjszakai vonatozás, LEGO város működő vasutakkal és RC helikopter bemutató is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Jegyár: 700-900 Ft. 
 
november 9-én 15h:
Csiribiri családi délután
 
ABC bábszínházi koncert a szavak birodalmában – A Lovász Edina Duó családi koncertje, Zsiga föstő fest – a Tintaló Társulás előadása és kézműves játszóház várja az érdeklődőket. Jegyár: 1000 Ft.  
 

Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI 
www.korosi.org 
november 9-én 16h: 
Kőbányai Társasjáték Börze 
 
Ajánlott korosztály: 4+. Szeretnél társasjátékokkal felszerelkezni, vagy új játékokkal gazdagítani az otthoni társasjátékos készleted? Sok olyan játékod van, amiről tudod, hogy rendkívül ritkán kerül elő? Ha igen, érdemes ellátogatnod a börzére. Jegyár: 16.15-16.30 között ingyenes, 16.30-tól 500 Ft, támogatói belépő 700 Ft. 6 éves korig ingyenes!  
 
Magyar Nemzeti Galéria 
www.mng.hu 
november 13-án 15h: 
Palota-Paletta – Kreatív szakkör gyerekeknek 
 
Ajánlott korosztály: 8-12. A festmények és szobrok birodalmában kalandozva a gyerekek megismerkedhetnek a múzeum sokszínű gyűjteményével, majd maguk is művésszé válva alkothatnak. Regisztráció szükséges: anita.kuzma@szepmuveszeti.hu címen. Jegyár: 900 Ft.  
 

MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme 
www.mavzenekar.hu 
november 12-én 16.30: 
Búgócsiga családi koncert 
 
Ajánlott korosztály: 0-2. A programok szerkesztője és házigazdája Székely Edit zenepedagógus. A koncerten kamaramuzsikát hallhatnak a legkisebbek és ölbeli játékokat tanulhatnak szüleikkel együtt. Jegyár: 1000 Ft. 3 éves korig ingyenes!  
 
Várkert Bazár 
www.varkertbazar.hu 
november 10-én 10h: 
Játszik a család – „Szubjektív” Társasjáték nap családoknak 
 
Ajánlott korosztály: 7+. A modern társasjátékokban a főszerep már nem a hagyományos dobókockáé, a szerencse helyét is átveszik az egyéni képességek, készségek. A társasjátékok asztalánál játékmester segítségével, de akár önállóan is megismerkedhetnek a családok díjnyertes, népszerű társasjátékokkal, illetve idei társasjáték-újdonságokkal. Jegyár: 1000-2000 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 1-3 gyermek): 4000 Ft.  
 
 
2019.11.06
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.