14 kortárs olasz filmmel és sztárvendégekkel jön a 17. Olasz filmfesztivál

Budapest, Puskin mozi, Tabán mozi, 2019. november 6 - 16.
A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén eredeti nyelven, magyar felirattal lehet meglesni az olasz filmipar legújabb remekeit, és az olasz fesztiválkedvenceket.
Az idei fesztivál sztárfilmje Olaszország Oscar-nevezettje, a Cannes-i Filmfesztiválon debütáló Az első áruló, ami egy elmenekülő, majd egykori társait a hatóságoknál bemószeroló maffiózó igaz története, epikus bírósági tárgyalásjelenetekkel színesítve. Lesz még a nápolyi bűnözők legfiatalabbjait bemutató Ragadozók, de a fesztivál a mai olasz film nagyon sokféle arcát mutatja be. A Medvevilág Szicíliában például egy különös animációs film, Az én lányom egy vérbeli családi dráma, a Dafne pedig egy Down-szindrómás lány életigenlő története.  
 

Ahogy egy jó fesztiválhoz dukál, sok filmhez vendég is érkezik az alkotók személyében. Budapestre látogat Leonardo d' Agostini, A bajnok és Marco Danieli, az Időtlen szerelem rendezője. A fesztivál vendége lesz a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság egyik női főszereplője, Lidiya Liberman és Claudio Segaluscio, a Pohárnok Gergely által fényképezett Napsugár férfi főszereplője. Itt lesz A fehér közök törvénye rendezője, Mauro Caputo is, aki a filmen együtt dolgozott a film alapjául szolgáló regény magyar származású olasz írójával, Giorgio Pressburgerrel.
 

 
A 17. Mittelcinemafest november 6-án kezdődik Az első áruló vetítésével, és tíz napon át tart.  

Tulu
2019.11.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.