Jelentkezz a Mintamaratonra!

A Ludwig Múzeumban októberben nyílt Mintázat és dekoráció (Pattern and Decoration) című kiállítás kapcsán számos megkeresés érkezett az intézményhez, jelezve, hogy hazai képző- és iparművészek is szívesen részt vettek volna a tárlaton.
Mivel a bemutatott kiállítás egy zárt gyűjteményi együttes, egy az 1970-es évek végétől formálódott amerikai művészcsoport anyaga, így az nem egészíthető ki további alkotók műveivel. Ugyanakkor tisztában van a múzeum azzal, hogy értékes munkák lehetnek itthoni műtermekben is, a mintázat-témában izgalmas gondolatok, elméleti írások születhettek művészektől és szakíróktól az elmúlt évtizedek folyamán. Ezért szeretnének a kiállítás kapcsán bemutatkozási lehetőséget nyújtani egy előadás-maraton formájában hazai alkotóknak is, akiknek a munkássága valamilyen formában kötődik a minta témához.
 
A maratonra vetített képes, maximum 10 perces előadásokkal kell készülni. Elsősorban kortárs képző- és iparművészek, designerek és építészek jelentkezését várják, de nyitottak a társművészetek képviselőinek bemutatkozására is. A Mintamaraton tervezett időpontja november 30., szombat.
 
Jelentkezni a mintazat@ludwigmuseum.hu címen lehet november 18. éjfélig, a jelentkezéskor az előadás címét, egy rövid leírást és maximum 3 képet kell mellékelni, valamint megjelölni az adott szakterületet. A jelentkezés elfogadásáról november 20-ig küld visszajelzést a múzeum. 
 
2019.11.06
|
(4 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.