Kedvenc helyek

Maria Faust Machina (EE/DK/USA)

[ jazz ]
Budapest, BMC - Opus Jazz Club, 2019. november 23. 20:00
Dániában él és alkot az az észt muzsikus hölgy, aki leginkább az altszaxofonon szeret kiteljesedni. A 38 éves Maria az alapokkal kezdte, majd a klasszikusok kipipálása után következett a kísérletezős jazz, melynek kereteit igyekszik tovább tágítani.
A Syddansk Musikkonservatoriumot végezte el a zenekarvezető-művésznő, akinek témái egyáltalán nem sablonosak. A Sacrum Facere (Emberi áldozat) című lemezén például deportált ortodox oroszoknak állít emléket: a munkadalokat, himnuszokat és altatókat feldolgozó album dán díjakat is hozott. Jelenleg egy MACHINA nevű világot épít, melyben két nagybőgős, egy csellista, egy zongorista és egy tenorszaxofonos bolyong a fúvóssal. 2018 óta készülő hangtájképei az elhagyatott tengerpart hátborzongató emlékeit sűrítik, ahol a víz a tudatalatti és a bánat szimbóluma is.
 

 
Jegyár: 1800 Ft
 
MangaLiza
2019.11.14
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.