Maija Astikainen: One-Dog Policy

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. november 21. - 2020. január 5.
Maija Astikainen (1985) Helsinkiben élő fotóművész One-Dog Policy című sorozata azokat a szerepeket vizsgálja, amelyeket a kutyákra osztunk.
A fotók az antropomorfizmussal, az állatok emberi tulajdonságokkal való felruházásával játszanak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a hasonlóság illúziója téves értelmezéshez vezet. A kutyák a képeken emberi tulajdonságokra tesznek szert, bűnbánónak vagy depressziósnak tűnnek, nevetnek vagy vádaskodnak, egyszóval képzeletbeli személyekké válnak.
 
A Mai Manó Házban bemutatkozó fotós az Aalto University Képző-, Iparművészeti és Építészeti Karán szerezte alap- és mesterfokozatú diplomáját, és 2008 óta hozza létre személyes projektjeit, illetve vállal megbízásokat. Saját munkásságában az ember, a természet és a város viszonya izgatja. 
 
 
2019.11.18
|


Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Szombat délelőtt gyerekprogram a Fűvészkertben! Menjenek a kertészkedni vágyók! @fuveszkert_kerteszet #kerteszkedes #gyerekkertesz #gyerekprogram
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.