Takáts Márton: Városi csodák

Budapest, Kogart Ház, 2019. szeptember 21. - november 24.
Még vasárnapig láthatjuk a Takáts Márton eddigi, technikai szempontból is hihetetlenül sokszínű grafikai életművének darabjaiból válogatott Városi csodák című kiállítást Tihanyban.
Takáts grafikáin a kizökkent idő és a szemünk előtt megbúvó, néhol groteszk, de sohasem kegyetlen világ merevedik vonalakká. Az állványukról lemászó kávéházi szobrokat, a vendéglátóst játszó ördögi figurákat és a városi túrákból megtért Casanovát a művész műtermi zongorájánál hozta össze a sors, teret és időt átívelően. Takáts, a vándor rézkarcoló egyszerre tanúja, leírója és megteremtője az elhagyatott aluljárókkal és a kávéházak asztalra fordított zárórai székeivel benépesített urbánus legendáknak, a mindennapi városi csodáknak.
2019.11.18
|
(4 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.